A cannabis tartalmú kozmetikumok meghódítják a szépségipart…

Igen. Jól olvastad. CANNABIS. Németh Kinga beauty blogger tesztje, egy forradalmian új termékről.

Hallucinálni nem fogunk tőlük, de a bőrünk állapotán sokat segíthetnek. A mostanában egyre népszerűbb, engedélyezett kenderfajtákból sajtolt kenderolajat tartalmazó kozmetikumok ugyanis nagyon jól megerősítik a bőr védőrétegét, mélyen hidratálnak és mivel rendkívül gazdagok klorofilban és értékes aminosavakban, még a gyulladásokat, görcsöket is enyhítik. 

A CBD, vagyis a kannabidiol a növény virágzatából kinyert kenderolajat jelenti, aminek az előállítása elég sokba kerül, így az a kozmetikum, amelyik erre az olajra épül, luxuscikknek minősül.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az olaj csak  a növény jótékony hatását adja tovább, a pszichére ható tulajdonságaival nem rendelkezik, így semmilyen előítélettel vagy félelemmel nem kell megbirkóznunk, amikor kézbe veszünk egy ilyen készítményt..

A gazdag hatóanyagtartalom miatt változatos krémek készíthetők: lehet belőlük kézkrémet, testápolót, lábápolót, vagy szappant találni a piacon. 


A Nesti Dante utóbbi kategóriában kamatoztatja a kenderolaj hatását, így akár az egész testünket hidratálhatjuk, erősíthetjük a bőrt szappannal való zuhanyzás közben, de akár kézmosóként is beválhat, ha valakinek extrém szárazak a kezei. 

Az olasz márka csakúgy, mint régen, ma is üstben főzi a szappanokat, a firenzei vállalkozás tehát több, mint hagyományőrzőnek minősül. Ez a klasszikus vonal a szappanok csomagolásán is megfigyelhető, nagyon elegáns, romantikus díszítés borítja a termékeket.

Az alapanyagok fenntartható, organikus gazdálkodásból származnak, a cég tehát a tudatos termelést is szem előtt tartja.

A kender natúr szappant nem csupán erős hidratáló hatása miatt fogjuk szeretni, a moringa illattól a lelkünk is megtisztul (személyes kedvenc nyári illatom, tiszta akácvirág),így nem csak egy hideg téli estén, de egy kiadós strandolás után is érdemes bevetni, ha kiszívott bennünket a nap és a víz.

Ide kattints érte!

No Comments