Dolgok, amiért bocsánatot kértem, pedig nem kellett volna…

Azért, aki vagyok.

Fogadjunk, hogy a te életedben is vannak olyan “dolgok”, amik miatt már százszor bocsánatot kértél, és hiába minden, de újra és újra belefutsz. De tudod mit? Inkább engedd el ezeket, ne kérj bocsánatot azért, mert elköveted ezeket a “hibákat”. Inkább tanulj belőlük és lépj túl! Önmagadon, és minden máson!

Bocsánatot kérek az érzékenységemért

Sokszor megpróbálkozunk azzal, hogy kemény külsőt varázsolunk magunkat, és eljátszuk a kemény nőt. Pedig mélyen legbelül mindannyian csak annyit akarunk, hogy biztonságban érezzük magunkat és szeressenek. Amikor ez a részünk sebezhetővé válik, akkor nagyon érzékennyé válunk. Szomorúnak érezzük magunkat, és azt érezzük, hogy megsérültünk, és nem vagyunk biztosak benne, hogy hogyan fogjuk feldolgozni az érzéseinket. Érzékenyek vagyunk. Ez rendben van! Az is, hogy ilyenkor sírva hívod fel az anyukádat, sírós zenéket hallgatsz, és egyedüllétre van szükséged. Ez a gyógyulás szakasza, senki sem tartóztathat le azért, mert érzékeny vagy. Ne kérj bocsánatot ezért a természetes reakció miatt!

Bocsánatot kérek, mert elhagytam azt az embert, aki bizonytalanná tett

A bizonytalanság érzésének iróniája az, hogy az alapértelmezés szerint, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak vagy mit csinálunk, mindig azt gondoljuk magunkról, hogy rosszul csinálunk valamit. A kapcsolatainkban sincs ez másként. Van, amikor felborul az egyensúly és eljön az a pillanat, amikor azt érzed, hogy a partnered megpróbálja megszerezni feletted a hatalmat. Ilyenkor legszívesebben elfutnál, és tedd is meg! Fuss, és ne kérj bocsánatot ezért! Érdemes megszakítanod az ilyen emberekkel a kapcsolatodat, mert nem szabad, hogy rád telepedjen, hogy elhitesse veled, hogy amit csinálsz az rossz. Sose kérj bocsánatot azért, mert ő bizonytalanná tett.

Bocsánatot kérek, mert először magamra gondoltam

Nem szabad mindig önzőnek lenni, de az, hogy néha csinálunk önző dolgokat, azzal nincs semmi baj. Az élet úgy az igazi, hogy önzetlenül (is) csinálunk dolgokat, és nem várunk semmit sem cserébe. Viszont, ha egy kicsit tudatos vagy belül önmagaddal szemben, akkor meglátod, hogy vannak pillanatok, amikor jobb saját magadat választanod. Például szombat este, amikor kimerült vagy, és inkább otthon maradnál, ahelyett a buli helyett a barátnőiddel. Légy önző néha, és gondolj magadra, mert számodra saját magad a legfontosabb!

Bocsánatot kérek azért, mert kevesebb időt töltök azokkal, akiktől gyengébbnek érzem magam

Az életben egy idő után eljön az a pont, amikor felismered az emberek értékét. És ők is a te értékeidet. Eljön az a pillanat, amikor éreztetik veled, hogy nem szeretnének veled több időt eltölteni, és ezt te is érzékelteted mással. Azokkal, akik nem emelnek fel, csak a sárba tipornak. Azokkal, akik rosszul bánnak veled, esetleg megbántanak. Biztos, hogy a te életedben is van néhány mérgező személy, akivel megszakítottad már a kapcsolatodat, és eltávolítottad az életedből. Ezzel semmi gond nincs, nehogy bocsánatot kérj ezért! Töltsd több időt azokkal, akik emlékeztetnek arra, hogy milyen különleges vagy, és ne azokkal legyél, akik lehúznak, és elgyengítenek.

Bocsánatot kérek a véleményem miatt

A vélemények nem mindig helyesek. A vélemények nem tények vagy határozott magyarázatok, ezért nem is kell szégyenkeznünk miattuk. A vélemények a belső ösztönökből származnak, ezek azok a dolgok, amik “megnyomják” az elménket és a nyelvünket, hogy kimondjuk, és ne tartsuk bent őket. Számít a véleményed, és fontos is. Egy idegen véleménye is fontos. De ami a legfontosabb az, hogy tanuld meg úgy kifejezni a véleményedet, hogy az tükrözze az izgaságot és ne csak egy sértés legyen.

+ 1 jótanács

A bocsánatkérések szükségek. Meg kell adni őket, és ezeket el is kell fogadni. Tanulj meg úgy élni, hogy ne kelljen bocsánatot kérned semmiért, ám ha arra kerül a sor, akkor légy őszinte és úgy kérj bocsánatot. Mert megesik az ilyen, és ettől egyáltalán nem dől össze a világ!

Ezt olvastad már?

No Comments