Ezért olvass el naponta *legalább* 15 oldalt!

Mindenki tudja, hogy az olvasásnak rengeteg előnye van – ad egy alaposabb tudásbázist, jobb szókincset és általa új világok tárulnak elénk. De nem mindegy, hogy mennyit olvasunk. Egy új kutatás most elárulja, hogy miért kell naponta legalább 15 oldalt elolvasni!

Hiába tudja mindenki, hogy olvasni szuper dolog, a munkakörülmények, a személyes kötelezettségek és a családdal eltöltött idő néha elrettenti az embert attól, hogy este vagy napközben leüljön egy könyv mellé és olvasson. Sőt! A legtöbb könyv, amit az éjjeli szekrényünk mellé készítünk be mind olvasatlanul várják a sorukat… Ismerős ez a helyzet?

Nemrég Naomi S. Baron az Amerikai Egyetem Nyelvtudományi professzora, a felfedezte, hogy az olvasás rutinná tehető azoknál is, akik nem szeretnek olvasni. A Washingtonban élő kutató elárulta, hogy az olvasáshoz úgy kell hozzáállni, mint egy hangszeren való gyakorláshoz: a következetesség számít.

A kutató szerint, ha egy könyv bonyolult, vagy nehéz, akkor is naponta legalább 15 oldalt kell haladni vele, mert így könnyebben be tudjuk fogadni a témát, és rendszer alakul ki az életünkben az olvasás által. A rutin és az elkötelezettség egy tevékenység iránt csak fokozza az olvasási kedvet, így ha minden egyes nap 15 oldalt legalább elolvasol, néhány héten belül már falni fogod a könyveket.

Ráadásul ha naponta 15 oldalt elolvasol egy könyvből, sosem fog vele előfordulni az a helyzet, ami előzőleg, hogy félretettél egy könyvet, majd amikor újra a kezedbe vetted nem is emlékeztél már rá, hogy mit olvastál előzőleg.

A kulcs tehát az elhatározásban van. Alakíts ki egy rutint (például minden reggel vagy este szigorúan legalább 15 oldalt elolvasol) és utána már könnyebben fog menni. Ezt a technikát alkalmazhatod másra is!

forrás

Ezt láttad már?

No Comments