Nem fogsz felnőni, ha időről, időre nem kockáztatsz…

Nem fogsz növekedni, ha nem lépsz túl a kényelmi zónádon. Meg kell adnod magad minden félelmemnek, mert az élet legnagyobb dologai csak kockáztaással lehetnek a tiéd. Persze előre szólunk, hogy ritkán sikeres az első kísérlet, de bele kell vágnod!

Ha erre vállalkozol, akkor újra kell indítanod az agyadat, hogy megállítsd a folytonos agyalást azon, hogy miért vallasz kudarcot az alatt az idő alatt, amíg az időd tart. Mert a kudarc valójában egy lépés a siker felé. Amikor hibát vétünk például a a karrierünkben az olyan, mintha elesnénk korcsolyázás közben. Ez megtanítja nekünk, hogy hogyan kell jobban felkészülni a következő alkalomra.

Nem fogsz felnőni, hacsak nem vállalsz kockázatot. Ez azt jelenti, hogy abba kell hagynod, hogy összehasonlítsd magad másokkal.  Igen, a szomszéd asztalál ülő személy lehet jobb egy bizonyos készségben mint te, de ez teljesen normális.

Még akkor is, ha ugyanazokat a köröket futod évek óta, ha ugyanazon az úton jársz, az idő mindenki számára másképp mozog. Ha valaki másnak sikerül, akkor ne érezd magad hibásnak. Van elég hely a sikernek! Figyeld meg a másik embert, és inspirálódj belőle!

Nem fogsz növekedni, hacsak nem hagyod abba a biztonságos játszmákat, és nem kockáztatsz. Lehet, hogy most azt mondod, hogy ez túl kényes számodra, és attól félsz, hogy elveszítesz mindent. De figyelembe véve a kockázatot nem éri meg a végén? Nem érzed úgy magad, hogy tehetnél többet? Nem érzed azt, hogy lehetnél boldogabb?

Ha valóban olyan kényelmes az életed, akkor dőlj hátra, és érezd jól magad. Ne vegyél semmit sem biztosra. Értékelj mindent ami körülötted. van. De ha nem érzed magad kényelmesen, akkor érdemes kockáztatni. Ez az esélyed, hogy végre önmagad legyél!

Félelmetes, hogy meg kell tenned az első lépést az álmaid követése érdekében, de jelölj ki egy céldátumot, és amikor eljön az idő, akkor tedd meg, amit meg kell. A kockázatos dolgok a végén úgyis kifizetődnek!

Ezt olvastad már?

No Comments