10 érdekesség, amit *talán* nem vettél észre a Stranger Things harmadik évadában

Most hogy néhány hete debütált a Netflixen sokak kedvenc sorozata azaz a Stranger Things, itt az ideje, hogy kivessézzük a 3. évadban elejtett utalásokat. Vigyázat, spoilereket következnek, ha nem láttad még a legutóbbi évadot!

Az a bizonyos Peter Gabriel szám

Vitathatatlanul a Stranger Things történetének leginkább szívfacsaró momentuma a Starcourtben játszódó plázás csata volt. Utána kapta meg Eleven, azaz Tizi Hopper levelét, amit otthon olvasott el. Látjuk, ahogy a lányt megszemélyesítő Millie Bobby Brown “apukája” nélkül készül az életre, és felcsendül Peter Gabriel Heroes című dala. Ezt a dalt az első évadban is hallhattuk, amikor Willt megtalálták, és amikor mindenki azt hitte, hogy a fiú halott. Természetesen a srác nagyon is élt, ami azt jelenti (remélhetőleg), hogy Hopperrel is ez a helyzet.

Hopper a rendőrfőnök

A Stranger Things soha nem távolodott el a klasszikus filmektől, több utalást is beleszőttek olyan filmekből, amik a ’80-s években tartoltak. Egy Reddit felhasználó vette észre, hogy Hopper a 3. évadban ugyanazt a mondatot mondja, amit a Cápában mondott Brody rendőrfőnök.

Murray Bauman telefonszáma valódi volt

Stranger Things egyik legkülönlegesebb karaktere kétségkívül Murray Bauman volt, aki ebben az évadban rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen a Hopper és az orosz tudós Alexei fordítója volt. Egy jelenetben Murray telefonszáma látható – és kiderül, hogy ez egy működő telefonszám, ami valóban Murray-nek tartozik. A CNET jelentette, hogy amikor valaki a 618-625-8313-as számot tárcsázza vidám, üzenetrögzítő üzenetet kap a karaktertől. Menő mi?

Billy utalása az Állj mellém című filmre

Billy Hargrove meglepően gonosz karakterré változott a 3. évadra, de a második évadban is voltak már erre utaló jelek (csak akkor azt még magával a személyiségével hozták összefüggésbe, és nem az őt irányító idegen identitás miatt). Billy a 3. évadban a medencénél rászól egy duci fiúra, ez pedig Rob Reiner klasszikussá vált 1986-os Állj mellé (Stand by me) című filmjére utal. A filmet egyébként Stephen King A test című novellájából készítették, és érdemes megnézni, olvasni, mert csodás mű a gyerekkorról.

A Változó világ

Amikor Dustin visszatér a nyári táborból Hawkins-ba, mindenkit meglep azzal a bejelentéssel, hogy barátnője van. A haverjai reakciói egyből az, hogy ez nem lehet valós hír. Dustin azonban kiáll a története mellett, és megemlíti, hogy a barátnője neve Suzy, és jobban néz ki mint Phoebe Cates. A színésznő 1982-ben több sorozatból és filmből lehet ismerős, de a Változó világ ifjúsági filmre utalt itt főként Dustin. Egy jelenetben Steve mutat egy kartonbabát a nézőknek, ez is a Változó világ egyik szereplőt (Linda Barrett) mutatja.

Komputerkémek térképe

Egy 1992-es filmre is utaltak a készítők a Stranger Things 3. évadjában. Amikor Robin megmutatja Dustinnak és Steve-nek a pláza térképét, akkor sokaknak feltűnt, hogy ez a Komputerkémek című filmben is látott Playtronics vállalat központját ábrázolja.

Rémálom az Elm utcában

Egy jelenetben, amikor Tizi megpróbálja megnézni, hogy Heatherrel és családjával minden okés-e, akkor látjuk a házukat. Ezen a házon látható vörös ajtó nagyon emlékeztet Nancy Thompson házára, aki a Rémálom az Elm utcában című filmben szerepelt. Állítólag még a házszám is stimmel, de azt mondták a készítők, hogy ez nem valóságos. Mindesetre érdekes egybeesés nem?

Vissza a jövőbe és további Michael J. Fox utalások

Amikor Dustin, Erica, Steve és Robin a hetedik epizódban elmenekül az oroszok elől, akkor beülnek a Vissza a jövőbe (1985-ös film) előadására a pláza mozijában. Steve és Robin gyorsan elhagyják a mozit, majd ezután Steve tesz egy utalást Alex P. Keaton anyjára, ami szintén Michael J. Fox által alakított karakter neve a Családi kötelékek sorozatból.

Ehtan Hawke és Winona Ryder közös filmje

A második epizódban, a The Mall Rats-ban, Winona Ryder azaz Joyce végül a fizika tanárnál köt ki, hogy rájöjjön a mágnesességre, miközben szól egy dal. (My Sharona az eredeti, a Stranger Things-ben My Winona lett, zseniális.) Ez utalás a Reality Bites (Nyakunkon az élet) című filmre, amiben a színésznő Ethan Hawke-kal játszott együtt. Ethan Hawke egyébként a Robint megformáló színésznő (Maya Hawke) édesapja.

Most akkor mi van Hopperrel?

Talán az egész szezon legfontosabb része a film vége főcím utáni jelenetben van. Itt láthatjuk az orosz bázist, ahol jelen van az egyik cellában az egy “amerikai” akit nem láthatjunk. Sokak szerint ez csakis Hopper lehet, aki túlélte a történeteket, és csak fogságba esett. Vajon tényleg így van? Már csak addig kell kibírjuk, amíg jön a 4. évad, hogy ez is kiderüljön!

forrás

Te várod már az új évadot ugye?

Ezt olvastad már?

No Comments