10 abszurd dolog, amivel a filmesek átvernek minket

A filmek olyan, mint az “ablakok”, egy olyan helyre nyílnak, ahol még soha sem jártunk. Megmutatják az élet másik oldalát, amely különbözik a miénktől. De vajon tudjuk, hogy valóban különbözik-e, amit a tévében és a filmekben mutatnak? Leleplezzük a legnagyobb filmes becsapásokat! Van bőven!

El tudod képzelni hogy az afrikai emberek kis kunyhókban élnek a szavanna közepén? Netán azt, hogy az amerikai tinédzserek minden hétvégén buliznak? Pedig a filmekből ez tűnik valóságosnak. Sok olyan sztereotípiát köszönhetünk a filmeseknek, ami messze áll a valóságtól. A Brightside összegyűjttöte ezeket a félrevezetéseket, hogy tisztán lássunk!

A mexikói levegő nem sárga

Sok filmben Mexikót sárgás szűrőn ábrázolják, hogy megmutassák, hogy mennyire forró országról van szó. A forróság miatti sárga szűrő miatt úgy tűnik, hogy az országban még a levegő is sárga. De nyugi, ez nincs így! És meleg sincs állandóan!

A filmekben látott New York-i apartmanok jóval leharcoltabbak a valóságban

A rendszeres munkát végző emberek nem engedhetik meg maguknak egy nagy, 2 szobás lakást Manhattanben. A lakásuk sokkal közelebb áll egy apró stúdió apartmanhoz, amely egyszerre hálószoba, konyha és fürdőszoba egyben mintsem egy tökéletesen berendezett lakás.

Összeszedtük a kedvenceinket, nézd meg itt:

Az emberek általában nem férnek el a szellőzőnyílásokban

Ezek a nyílások túl kicsik, túl porosak és nem tudják megtartani az ember testsúlyát. Tehát még ha rendkívül hatalmas szellőzőnyílásról is van szó, sose próbáld ki, hogy azon közlekedsz!

A filmekben látott kiütések sokkal veszélyesebbek a valóságban

Ha valakit fejbe ütnek, akkor belső vérzése, és agykárosodása is lehet. Ha egy személy több, mint 5 percig van kiütve eszméletlenül, akkor azonnal hívj mentőt. Ha valakit fejbevernek, fejbedobnak egy ladával jó eséllyel agyrázkódást kapott és kórházban a helye.

A defibrillátorokat nem arra használják, hogy egy személyt életre keltsenek

A defibrillátorokat valójában szabálytalan szívverés esetén alkalmazzák – annak javítása érdekében, nem pedig azokban az esetekben, amikor már leálltak. Az pedig még biztosabb, hogy a lapátokat nem kell összedörzsölni a defibrillátoron, hogy több töltést kapjon. Ez csak a kórházas sorozatokban van így….

Azok a híres iskolai (házi)bulik….

A filmekben az iskolai bulikon tényleg ott van az egész iskola, és mindenki együtt bulizik, táncolnak, isznak stb… Ha házibulit szervez valaki egy filmben, akkor meghívja az egész sulit, és persze mindenki nála köt ki végül. Ez a valóságban egyáltalán nincs így. Még ha valaki alkalmanként bulit is rendez, az egész iskola nem jön, mivel a tizenévesek inkább a barátaikkal szórakoznak, nem pedig olyan emberekkel, akiket még nem ismernek.

Nem minden amerikai középiskolában van őrült szurkolás

A nagy iskolai szurkolást és a hatalmas iskolai sporteseményeket a tini filmek mutatják be, általában csak a pompomlányok és az iskola csapata tagjai vesznek ebben részt.

Az amerikai csapos egész nap hallgatja az ügyfelei problémáit

Ugyancsak nem emlékeznek a csaposok mindenki „szokásos” italára és nem fényesítgetik folyamatosan a poharakat, miközben az élet nagy dolgait beszélik meg az éppen vele lelkizővel.

Afrika civilizálatlan

Sok filmben Afrikát civilizáció nélküli helyként ábrázolják, ahol az állatok egymást vadásszák, az emberek meg az állatokat. Sőt! Az itt élők nem tudják, hogy mi az internet. Természetes ez nem igaz. Itt is vannak nagyvárosok, internettel, de vannak helyek, ahol hiánycikk a víz, és az emberek szörnyű körülmények között élnek. De Afrika nem civilizálatlan, vagy nem minden része!

A térben nincs hangos hang (valójában egyáltalán nincs hang)

© Armageddon / Touchstone Pictures  

Sok filmben az űrrobbanásokat hangos zaj kíséri, ami egyáltalán nem igaz. Az űr vákuum, tehát nem hallunk semmit sem benne, ha valami felrobban.

Neked van valami, amit a lista mellé tennél? Kommentálj!

Ezt olvastad már?1 Comment

  • comment-avatar
    Zolt 2019 november 12. (8:26 du.)

    amikor idő kell neki hogy bemérjenek egy telefon hívást…és számolnak vissza hogy “3,2,1…pont nem volt meg”
    valóságban rögtön tudják a rendőrök hogy ki honnan telefonál 😀