Ettől őrülsz meg: 5 kommentelő, aki elhúzhatna már az internetről…

Ismered őket. Reméljük nem te vagy… (ha mégis, akkor se kommentelj ide durván…)

Mindenkinek lehet rossz napja, sőt, néha-néha az is előfordulhat, hogy egy-egy kommentet csak azért enged el az ember, mert kiereszti a gőzt. Vagy mert nem gondolja át. Vagy mert dühös, vagy mert…

Szóval kifogás mindig akad. Ez az öt típus viszont folyton ezt csinálja, és nem áll le.

Akinek mindig igaza van

Mindent jobban tud, sőt! MINDENT TUD! Az se különösebben érdekli, hogy az érveit totális ökörségekkel támasztja alá, hiszen ő mindenkinél okosabb. Semmilyen indoklás nem hatja meg, hiszen cáfolni is azonnal tud mindent. Amiről ő nem tud, az nincs. Akinek más a véleménye azt megpróbálja meggyőzni, még nagyobb osotbaságokkal.

Az örök pesszimista

Tulajdonképpen ő azért kommentel, hogy szánalom lájkokat gyűjtsön. Szerinte az élet rossz, legszívesebben meghalna, minden szörnyű, és egyáltalán … Mindig van egy rossz szava mindenhez, még a cicás videókhoz is. De minek. Egy darabig vigasztalják az emberek, aztán elhagyják a beszélgetést. Ő pedig csak várja, majd egy másik helyre ismét kommentel, hogy vele foglalkozzanak.

A Troll

Minden beszélgetést szétbarmol. Indokolatlanul ír hülyeségeket, és élvezi, ha kitör a háború, amibe még jobban beleszól, és még nagyobb káoszt teremt. Érvei nincsenek, általában csak durva megjegyzései, amivel igyekszik a többeieket feldühíteni. Lehet vele próbálkozni, csak nem érdemes. Egy idő után leránt a saját szintjére, ahol pedig te nem akarsz lenni.

A személyeskedő

Nagyon hasonló, mint a klasszikus barlangi Troll, azzal a kivétellel, hogy még beléd is áll egy személyes megjegyzéssel. Például: “Ha anyád megtanított volna köszönni, akkor normális bánásmódot kapnál.” Vagy: “Ezzel a gondolkodással ne is legyen gyereked. Ja, már van? Nagyon sajnálom szegényt!” (Mindkettőt én kaptam.) Először próbálod neki türelemmel elmagyarázni, hogy nem ismeritek egymást, ne legyen bunkó, aztán inkább csak hagyod. Fölösleges.

A “minden szupi-szuper” arc

Ő legalább annyira idegesítő, mint a pesszimista. Komoly témákhoz is simán beírja, hogy ez semmi, az élet szép, lépj tovább. Vagy csak bekommentel egy Coelho idézetet a múlandóságról. Kommentjei tele vannak szmájlival és szívekkel, akkor is, ha ennek egyáltalán nincs helye. Szerinte ő már elérte a Nirvánát, boldog az élete, és nincs is miről beszélgetni… (Akkor mit keres itt és miért kommentel hülyeségeket? Ugye?)

Bármelyikhez is van szerencséd, ne felejts el két dolgot. Az első, hogy ezekre egyáltalán nem kötelező válaszolnod.

A másik pedig, hogy ha valaki túlságosan bántó megjegyzést tesz, ami miatt rosszul érzed magad, bármikor jelentheted az illetőt, vagy törölheted a kommentjét!

Ne engedj a szóbeli bántalmazásnak, még minimális formában sem!

No Comments