4 *nyomós* érvünk van, hogy miért a szójagyertya legyen a legfontosabb tárgy a kuckódban

A gyertyáknak van egyfajta varázsa, ami miatt nehezen tudunk nekik ellenállni. Főleg, hogy egyre jobban közeledik az ősz… Néhány villódzó gyertya azonnal átalakíthatja az unalmas és élettelen szobát és létrehozhat egy pihentető légkört, amely tisztítja az elménket és megnyugtatja a lelkünket. Szeresd a gyertyákat te is!

Persze gyertya és gyertya között is sok különbség van, a Goodstuff szerkesztősége a szójagyertyákra tette le a voksát, és azt is eláruljuk rögtön, hogy miért döntöttünk így!

1. A szójagyertyákat természetesen készítik

A szójagyertyákat természetesen szójaviaszból, a szójaolaj feldolgozott formájából készítik el. A szójaviaszt a szójabab zúzásával és a szójaolaj hidrogénezésével állítják elő, amelynek eredményeként szobahőmérsékleten megszilárdul, és viaszszerű állagot képez. Mivel a szójaviaszt szójaolajból készítik, a viasz egyfajta természetes növényi olaj, amihez semmi mesterséges dolgot sem öntenek.

2. A szójagyertyák nem mérgezőek, tisztábban égnek

A szójaviasz gyertyák nemcsak természetes és megújuló termékek, hanem sokkal kevesebb kormot bocsátanak ki, mint a szokásos paraffin gyertyák. A szójagyertyák égetése közben nem szabadulnak fel toxinok, amik a szobád levegőjébe keverednének. A korom elsősorban a rosszabb minőségű gyertyáknál észlelhető. Ha ilyen gyertyát használsz, akkor az könnyen elszínezheti a bútoraidat, a falakat, főleg ha mindig egy helyen égeted azt a bizonyos gyertyát.

A szójaviasz gyertya környezetbarátabb választás, amely egészségesebb az emberre és az otthon tartózkodó háziállatokra nézve is.

3. A szójagyertyák hosszabb ideig égnek 

Míg a szójagyertyák általában drágábbak, addig ezek a gyertyák lassabban és akár 50% -kal hosszabb ideig égnek, mint a szokásos gyertyák. Ez hosszú távon költséghatékonyabb megoldás. A szójagyertyákról ismert, hogy egyenletesebben égnek, mint a szokásos gyertyák (ezeknél sokszor a kanócot egy negyed hüvelykre vágják), így az üvegek oldalán kevés vagy egyáltalán nincs felesleges viaszképződmény. A szójagyertyákat tégelyekbe, vagy üvegekbe helyezik. Ennek az az oka, hogy a szójaviasz olvadási hőmérséklete általában alacsonyabb, mint a hagyományos gyertyáké, így az állaga túl puha ahhoz, hogy gyertyatartóba rakjuk őket. Nem szebbek egyébként ezekben a csodás később újrahasznosítható tégelyekben?

4. A szója gyertyák illata hosszabb ideig tart

Mivel a szójagyertyák lassabban és hosszabban égnek, mint a szokásos gyertyák, illatuk fokozatosan szabadul fel, és tartós aromával töltik be a helyiséget, ahol éppen égnek. A szójagyertyák illatosíthatók akár természetes illóolajokkal vagy aromavegyületekkel, akár ezek kombinációjával, az adott illattól függően.

Hallottál már a Heart&Home szójagyertyacsaládról? Ha szeretnél minőségi, hosszan tartó csodás színekben és illatokban pompázó gyertyákat idén őszre beszerezni, akkor ajánljuk őket! Itt tudsz nézelődni:
https://www.facebook.com/hearthomehun/


No Comments