EZ az, amit megérdemelsz, még akkor is, ha *most* nem hiszel benne…

Mindazok ellenére, amin eddig keresztül mentél, vagy amit éppen gondolsz magadról – sokkal többet érdemelsz, mint amit hiszel. Nem kell már leértékelned magad. Megérdemled azokat a dolgokat, amelyektől jól, kényelmesen, boldognak vagy épp szeretettnek érzed magad.

Emlékeztetnélek néhány dologra…

Megérdemled, hogy boldog légy.

Nem minden nap könnyű, és néha azon kapjuk magunkat, hogy ok nélkül is elszomorodunk. De tudd, hogy megérdemled a boldogságot. Megérdemled, hogy mosolyogj bizonytalanság nélkül. Megérdemled, hogy olyan hangosan nevess, hogy zengjen a ház. Megérdemled, hogy elújságold mindenkinek: minden rendben van most veled. Megérdemled, hogy boldog legyél anélkül, hogy azon gondolkodnál, meddig fog tartani. Tudom, hogy vannak kemény napok, nehéz percek. De tudd: ha most nem is vagy boldog, leszel.

Megérdemled, hogy önmagadért szeressenek

Kivetted már a részed a szívfájdalomból, a sírásból, a feszültségből. Akkor is okoztak neked fájdalmat, amikor te csak adtál, amikor te jó voltál. Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy megérdemled azt a szeretetet, amit te is adni tudsz. Ami békét hoz, és nem feszültséget. Megérdemled, hogy ne kelljen másmilyenné válnod azok kedvéért, akik nem szeretnek igazán. Mert, lehet, hogy sokat szenvedtél már a szerelem miatt, de még hiszel benne, és még mindig tudsz adni.

Megérdemled a jó dolgokat

Megérdemled az élet szépségeit, amelyek úton vannak hozzád. A tiszteletet, a kedvességet, a tisztán látást. Azt, hogy értékelik amit teszel, ahogy teszel, és aki vagy. Lehet, hogy követtél el hibákat a múltban, de tudnod kell megbocsátani magadnak, és elhinni, hogy minden hibád ellenére jó ember vagy. Megérdemled, hogy képes legyél elszakadni a múltadtól, és a jelenre fókuszálni.

Megérdemled a békét és a nyugalmat

Lehet, hogy úgy mondod ki ezeket a szavakat, hogy te sem hiszed el: Jól vagyok. Közben éjszaka álmatlanul fekszel, bámulod a tévét, vagy a sötét éjszakát. Pedig hidd el, hogy megérdemled, hogy aludj egy jót, hogy nyugodtan húnyd le a szemed, hogy ne legyél szomorú reggel, amikor kinyitod. Nincs szükséged a káoszra az életedben. Nincs szükséged azokra, akik miatt rosszul érzed magad. Vívd ki a saját békédet, mert megérdemled.

Hinned kell benne…

Olvasd el ezt is:

No Comments