Tudósok szerint felér egy tortúrával, ha 10 óra előtt elkezdünk dolgozni

Biztos vannak kivételek, de talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a reggeli ébresztő hangját mindannyian szívből utáljuk. Amikor elkezd jelezni a telefonunk vagy meghalljuk az ébresztő óra berregését az az első gondolatunk, hogy még nem is aludtunk eleget. Fájdalmas pillanatok ezek.

És akkor még az alváshiányról és következményeiről nem is beszéltünk. Ilyenkor egész nap kimerültnek és feszültnek érezzük magunkat. Ez pedig veszélyes. Nagyon veszélyes.

A nem elegendő pihenés rossz hatással van a figyelemre, a hosszú távú memóriára, a ránk váró feladatok kivitelezésére, valamint súlygyarapodást, csalódást, nyugtalanságot és fáradtságot idézhet elő. Nem hangzik valami jól.

Az Oxford Egyetem egyik professzora, Dr. Paul Kelley szerint pedig egyenesen káros túl korán kezdeni a munkát. A szervezetünk tulajdonképpen valóságos gyötrelemként éli meg, ha 10 óra előtt elkezdünk dolgozni.

Nem árt tehát tisztában lenni szervezetünk belső órájával. Fontos, hogy addig aludjunk, amíg testünk és szerveink fel nem készülnek az előttünk lévő feladatokra, mert különben ideje korán kimerülünk.

Kelley professzor azt állítja, ha minderre figyelemmel vagyunk és a fentieknek megfelelően megváltoztatjuk a napirendünket, akkor lényegesen javulhat a munkánk minősége és jövedelmezhetősége. Szenvedélyesebbek leszünk, javul a fizikai jóllétünk és megváltozik a dolgokhoz való hozzállásunk is.

Dr. Paul Kelley egy angol iskolában végzett kutatásában bebizonyította azt is, hogy mind hatékonyságban, mind eredményekben sokkal jobban teljesítettek azok a diákok, akik 8:30 és 10:00 óra között kezdték a napot.

Lehet, hogy érdemes elgondolkodni a fentieken. Reggelente tovább szundíthatunk és sokkal elkötelezettebbek és sikeresebbek leszünk. Ez jól hangzik.

Kérdés, hogy a főnök mit szól hozzá?

Forrás

Olvasd el ezt is:

No Comments