Most te is kibérelheted a Nobel-díjas John Steinbeck író házikóját

A Nobel-díjas szerző ezt a kis bungalót a 40-es évek elején birtokolta. A házat azóta felújították, modernné tették és megtalálható a legnépszerűbb szállás/lakás bérlő weboldalon. Ha Kaliforniában jársz és vágysz egy kis ihletre, akkor irány a Steinbeck ház!

Sok amerikai alkotót (Thomas Kinkade, Ansel Adams) elbűvölt már a kaliforniai part. John Steinbeck is imádott itt lakni, sok regényének oroszlánrészét írta ebben az államban (és erről az államról). A Pacific Grove kisvárosában található ingatlan tényleg közel van Steinbeck gyökereihez. Az író Salinasban született, itt töltötte a felnőtt korának nagy részét (az aktív írói éveit). A Monterey-félsziget kis közösségének élt a ’40-es évekig, amikor is megvette ezt a kis házat. Ahogy egy barátjának írt levélben írja: “Vettem egy kis házat kerttel a Pacific Grove-ben.”

fotó: Airbnb

Az egykori Steinbeck kunyhó, ma egy felújított vendégház, amelyet az Airbnb-n ki lehet bérelni (Itt megtalálod). A kis vendégház csak fél mérföldre van a Cannery Row-tól, ami tele van turisztikai látványosságokkal, boltokkal, és szállodákkal.

Az apró kis házat felújították ugyan, de azért próbálták megőrizni a régi korszakát, azt, amikor még Steinbeck itt alkotott.

Kívülről egy csendes-óceáni kék homlokzat díszíti az eredeti 1920-as évben készült házikót, amit körülvesz a kaliforniai szárazságtűrő talaj és növényei.

A hangulatos hálószobában beépített polcok és antik íróasztal található. A kompakt konyha mindennel felszerelt, aminek segítségével egy finom vacsorát lehet készíteni, de van régi stílusú mosogató, és négyégős tűzhely.

A fürdőszoba tágas, zuhanyzós és káddal felszerelt, és igazán retró hangulatot ad a falra tett kép és a színes zuhanyfüggöny.


No Comments