A legerősebb embereknek van valakijük a Mennyországban…

Tudod milyen érzés a fájdalom… Az semmi, amikor egy csaló ember miatt érzel fájdalmat. Az a legerősebb fájdalom, amikor elvesztesz valakit, valakit aki távozik az életedből. Az semmihez sem fogható.

Megtapasztaltad az erős szívfájdalmat. Az a szívfájdalom, amelyet egy átmulatott estével, vagy egy flörttel nem lehet megjavítani. Az a szívfájdalom, amelynél hiányzik a a másik ember, aki soha nem tér vissza.

Nem volt elég időtök együtt. Nem mondott el mindent, amit hallanod kellett volna. Igazságtalan, de megtanultad elfogadni, hogy az élet ilyen. Az univerzum nem mindig kedves velünk.

És ez rendben van, bár ezt te egyáltalán nem tartod rendben lévő dolognak. És igazad is van.

Az erődet azon a napon tesztelték a legjobban, amikor megtudtad a szomorú hírt – és ez azóta minden nap újra és újra előjön. Megkérdőjelezted az élet értelmét. Megkérdőjelezted a hitedet Istenben.

Az erőd elfogyott mélyen legbelül, de soha nem hagyott el. Ha elhagyott volna, akkor már te sem lennél itt.

De az erő létezik. És ő is még mindig él valahol.

A halál megerősített téged, mert te még mindig életben vagy, annak ellenére, hogy a szeretted eltűnt. Mert te a lehető legrosszabb körülmények között is kitartottál. Kezelted a gyászoló rokonokat. Szerveztél egy temetést. Bármit meg tudtál csinálni. Gyümölcskosarak a halotti torra? Virágokhoz csatolt üzenetek elrendezése? Ezt is végigcsináltad!

Átjutottál a legnehezebb időkön, amikor csak azt akartad, hogy eltűnj, és azzal legyél akit elvesztettél. Azzal, aki képes volt mindig megmosolyogtatni. Nevetni. És csak élvezni az életet.

Akkor ott nem sírtál. De sírni fogsz, amikor újra átnézed a temetésen készült képeket. Amikor a Facebook feldobja a közös emlékeidet az előző évekről. Vagy amikor ránézel az urnára. Vagy amikor nem tudsz elaludni késő este, mert hiányzik.

De ezek a könnyek nem tesznek gyengévé. Erőssé tesznek. Túlélővé tesznek.

Erős lettél, mert a lehető legnagyobb veszteséget kezelted. Tudod milyen érzés a megállíthatatlan fájdalom – milyen érzés hiányolni valakit, akit soha többé nem tudsz elérni. Nincs senki, aki konkrét válaszokat adna, amikor szükséged lenne rá.

Erős vagy, mert nem hagytad, hogy a halál cinikussá tegyen. Még mindig hatalmas szíved van. Még mindig nagyon tudsz szeretni.

Erős vagy, mert ott vannak a barátaid, akik már elszenvedtek hasonló veszteségeket. Mert ők is támaszkodhattak rád. És most ők sem hagyják, hogy a múlt borzalmai elkísérjenek.

Erős vagy, mert a szeretett ember halálát végignézted, és erre szavak sincsenek, hogy kifejezzék azt, hogy mivel birkóztál meg.

Nincsenek szavak arra, hogy mennyire erős vagy!

Ezt olvastad már?

No Comments