Ismerd meg azt a hét barátnőt, akik úgy döntöttek összeköltöznek, és együtt öregszenek meg…

Hét közeli barátnő Kínában úgy döntött, hogy megpécsetelik a barátságukat és szintet lépnek. Találtak egy régi kastélyt, ahová beköltöztek mind egyfajta női közösségként. Ám, mindegyikük nagyon különböző ember, így felújították a kastélyt, és valami olyat hoztak ki belőle, amit neked is látnod kell!

Míg néhány ember egész életében soha nem talál egy igazi jó barátot, addig vannak olyan emberek, akiknek szerencséjük van, és kivételesen szoros barátságot ápolnak több emberrel is. Ez a hét kínai nő is ilyen, de a barátságuk nem újkeletű. 20 éve ismerik egymást, de mindegyikük teljesen különböző típusú személyiség. Mire elérték a 60-as éveiket úgy döntöttek, hogy lemondanak a saját kis lakásukról és heten kollektívan beköltöznek egy igazi kastélyba.

A hét hölgy abszolút véletlenül akadt rá arra az épületre Guangzhou-ban, (amely egy kis vidéki városka) ahol meg is valósíthatták mindannyiuk fantáziáját. Miután megvolt a kastély, elkezdték féretenni a pénzüket. A pénzügyi korlátaik betartása és tartalékalapjuk összegyűjtése után megvették a kastélyt, és elkezdték úgy átalakítani, hogy megmaradjon a kastély jellege, de mégis lakóház legyen.

Meghagyták a ház szerkezetét, és leszedtek róla mindent, hogy lássák a vázát. Szerencséjükre az alap jó állapotban volt.

A konyha lett a valódi középpontja a különleges háznak, mert a hét barátnő úgy döntött, hogy nem lesznek külön konyhák a házrészeikben, hanem egy helyen főznek meg mindent. Így minden nap találkoznak, és együtt esznek, főznek.

Van is lehetőség ebben az óriási konyhában, ahol hét főzőlap van, és nem kell egymást kerülgetni. Ezenkívül hatalmas asztalokat is tettek a helyiségebe a konyhaszigetet (reggeliző fülkével) mellé.

Annak ellenére, hogy ez közös otthon, mindenkinek megvan a saját kuckója. A hét hatalmas szoba teljesen jól működik a nyitott terekkel.  A hatalmas ablakok rendkívüli kilátásokat nyújtanak az otthonukat körülölelő gazdag növényzetre. Aki reggel felébred elmehet sétálni a közeli erdőbe, ráadásul ehhez hat túratársat is talál.

Van egy kinti teázó helyiség, aminek minden oldala üvegből van, így láthatóak a közeli földek. Igazi meditációs kis béke szigete ez a ház melletti hely.

Jin Du, a kommuna egyik lakója azt mondta, hogy bár minden alkalmas arra, hogy mindenki magával foglalkozzon, mégis ők együtt virágoznak igazán, közösségként. Együtt gyümölcsöket termesztenek, és megpróbálják önfenntartóvá tenni a kis közösségüket.

Mindenki szabad ember, de képesek vagyunk egymástól külön is élni, ám mégsem függünk egymástól.

– mondta Jin Du

Nézd meg videón is ezt a csodás kastélyt, hogy hogyan élnek a barátnők! (forrás)

Te élnél a barátnőiddel egy ilyen csodás helyen? Ugye hogy igen?

Ezt láttad már?

No Comments