Mi már tudjuk hogy hol *eszel-iszol* szeptemberben!

Mondjuk a legjobb fesztiválokat és workshopokat a hónapban!

Káposzta, sör, csülök, lecsó, édesség, tea és persze a kiváló magyar borok a szeptemberi gasztro események főszereplői.

Lázadók, avagy magyar termesztésű és más európai teák kóstolója

2019.09.28. Budapest

Varga Mariann okleveles kertészmérnök, teaszakértő, Magyarország Teanagykövete (!) tart interaktív tea workshopot többek között magyar termesztésű teákkal. A programban szerepel a tea európai útjának ismertetése, izgalmas vakkóstoló, a magyar tea projekt bemutatása, és egyúttal a teakészítés helyes módjával is megismerkednek az érdeklődők.

Édes Napok csokoládé- és édességünnep
2019.09.13-15. Budapest

A beköszöntő hűvösebb, esős napok megédesítésére remek alkalom a budapesti Bazilika előtti téren szeptember 13. és 15. között megrendezésre kerülő Édes Napok csokoládé – és édességünnep. A kóstolás, vásárlás mellett gasztronómiai attrakciók teszik érdekessé az eseményt, ahol a csokoládé és édességgyártók mellett cukrászdák is részt vesznek, tartanak bemutatókat. Akik csak mentes termékeket tudnak fogyasztani, azok is találnak a rendezvényen glutén-, laktóz- és cukormentes illetve vegán finomságokat.

Sör és Csülök Fesztivál
2019.09.13-15. Siófok

2019-ben első alkalommal rendezik meg Siófok Fő terén a Sör és Csülök Fesztivált. A három napos rendezvényen – a hazai kézművessör-kínálatra koncentrálva – különleges söröket és változatos ételeket kóstolhatunk, miközben koncertekkel szórakoztatják a résztvevőket, a hétvégére pedig gyerekprogramokkal készülnek a szervezők. Kutyabarát rendezvény.

XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasság
2019.09.21. Székesfehérvár

Ha kimaradt idén a lecsó, még szeptember 21.-én bepótolhatod. Ekkor tartják a XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, ahol 600 bográcsban rotyognak a lecsó variációk. A zsűri idén is választ Lecsókirályt és Lecsókirálynét, illetve a főzőverseny mellett színpadi programok, kézműves kirakodás, és igazi vásári hangulat vár minden érdeklődő lecsó kedvelőt.

XIX. Vecsési Káposztafeszt
2019.09.21-22. Vecsés

A vecsésiek büszkék lehetnek elhíresült savanyú káposztájukra. Annak minden változatával találkozhatsz ezen a szeptemberi hétvégén a XIX. Vecsési Káposztafeszten. A gasztronómiai élvezeteken túl olyan érdekes, és jópofa programokkal készülnek a szervezők, mint a terményáldás, a savanyító üzem látogatás, vagy a káposzta emelő verseny. Minden látogató megkóstolhatja a HÍR-es, – azaz a Hagyományok Ízek Régiók védjeggyel ellátott – vecsési savanyított káposztát is. Az esemény baba- és környezetbarát.

Szekszárdi Szüreti Napok
2019.09.12-15., Szekszárd

Szekszárdon négy napon át kínálják a borászok a hegy levét a Borudvarban. Az igényes kulturális programok és folklórműsorok mellett a tájegységre jellemző ételeket is kóstolhatunk a Szekszárdi Szüreti Napokon. A rendezvény egyik leglátványosabb eseménye a szombat délutáni szüreti felvonulás.

Palkonyai Nyitott Pincék
2019.09.14.,  Palkonya

A szüreti időszakban minősített villányi borokkal és kulturális programokkal várnak Palkonyára, a Pincefaluba. A megvásárolt kóstolójeggyel, – amivel egyúttal a falu kulturális eseményeit is támogatod – tíz borral ismerkedhetsz. A csodás környezet mellett a jó hangulatot is garantálják a Palkonyai Nyitott Pincék eseményen, szeptember 14-én.

Bortér 2019
2019.09.18-22., Szeged

Őszi bormustra a szegedi Dóm téren az ország legkiválóbb borászainak legjobb boraival, zenei aláfestés és finom falatok kíséretében. Az eseményt idén is látványos szüreti felvonulással nyitják meg. Műanyag mentes rendezvény, a borokat – Szeged címerrel ellátott és a Bor tér 2019 emblémás – üvegpoharakból lehet kóstolni.

Macaronkurzus
2019.09.24., Budapest

A DesszertNeked desszertműhelyében nagyjából három óra alatt bárki elsajátíthatja ennek a közkedvelt francia desszertnek az elkészítését a kurzusvezető segítségével.


No Comments