20 emlékeztető, amelyre *mindenképpen* szükséged van, ha úgy érzed, hogy feladnád

Mert mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor legszívesebben feladná. A kapcsolatát, a munkáját, a barátságait, a családi kapcsolatait, vagy csak éppen azt, hogy emberekkel beszéljen. Íme 20 fontos gondolat, hogy te ne add fel!

1. Mindig nézd meg, hogy milyen messziről jöttél, ahelyett, hogy azt néznéd, hogy milyen messzire kell még menned. Amíg folyamatosan mozogsz, végül eljutsz oda, ahol lenni szeretnél!

2.  Ne fordíts túl sok figyelmet arra, amit az emberek mondanak vagy gondolnak rólad. Csak bízz meg néhány közeli barátban, akik jól ismernek téged. Ez bőven elég lesz!

3. Ne hasonlítsd össze magad másokkal, és ne érezd magad elégtelennek. Mások utazásai (ez lehet belső utazás, és lehet igazi utazás is) nem ugyanazok, mint a tieid, és mások sikerei nem azt jelentik, hogy te kudarcot vallottál, hanem azt jelenti, hogy a te ösvényed másfelé visz, és másfelé kell utaznod.

4.  Ne feledd, hogy korábban már átéltél nehéz időket, és ez csak erősebbé tett. Minden kihívás erősebbé tesz téged.

5. A  sírás nem jelenti a gyengeséget. Ne keverd össze a szomorúságodat a gyengeséggel, mert a sírás azt jelenti, hogy gyógyulsz, és azt jelenti, hogy megszabadulsz a benned lévő haragtól, ami így tisztább és jobb  látást adhat neked.

6.  A hibák elhárítása az élet része, és nem azt jelenti, hogy kudarcot vallottál, hanem azt jelenti, hogy próbálsz tanulni belőlük.

7. Nem szabad az önértékelésedet és értékeidet azokra alapozni, akik nem tudtak eléggé szeretni téged, vagy azokra, akik csak önmagukkal foglalkoznak.

8.  Ne feledd, hogy mindig van valaki, aki hajlandó segíteni. Barátok, család, mentorok, terapeuták vagy akár a szomszéd szomszédja. Néha csak annyit kell tenned, hogy segítséget kérsz, és meg fogsz lepődni, hány ember akar ott lenni melletted. A segítségkérés nem szégyen!

9.  Fogadd el, hogy a változás az egyetlen állandó esemény az életben, és az életed sokféleképpen megváltozhat akár felkészülsz erre, akár nem. Soha nem lesz biztonságos és kiszámítható az életed, csak folytatnod kell, és meg kell őrizned a rugalmasságot és a hitet.

10. Időnként le kell mondani dolgokról. Ha valamit nagyon akarsz, de nem kapsz meg, akkor azt jelzi, hogy valami jobbat kell keresned!

11.  Ne feledd, hogy a fájdalom és a szenvedés néha a legjobbakat hozza ki belőlünk; kiemeli tehetségünket, kedvességünket és együttérzésünket. A fájdalom megváltoztatja az embereket.

12.  Ismerd fel, hogy ez az érzés csak átmeneti. Idővel túljutsz rajta, és jobban érzed majd magad. Nem fogsz beleragadni örökbe ebbe!

13.  Ne feledd, hogy nem vagy egyedül. Vannak könyvek, cikkek, videók és filmek arról, amit átélsz. Csak annyit kell tenned, hogy hogy megtaláld őket.

14. Az átalakulás sosem történik simán. Gyakran káosz, nyomorúság és önbizalomhiány előzi meg. De aztán megtörténik az áttörés, és minden helyre kerül.

15.  Valakit valahol te is inspirálsz, ahogy a többi ember is egymást inspirálja a világban. Gondolj arra, hogy megosztod az érzéseidet, és a napi kihívásaidat valakivel, akinek esetleg a jövőben szüksége lesz iránymutatásra és segítségre.

16.  Ne üldözd a tökéletességet amit magad körül látsz! Kövesd a haladást és azt, amit igazán akarsz, még ha ennek az elején lehet, hogy semmi értelme sincs.

17.  Vegyél igénybe egy kis szünetet, és emlékezz minden olyan dologra az életedben, amelyért hálás vagy, és próbálj hálás lenni mindezekért. A fontos dolgokat néha magától értetődőnek tekintjük, pedig nem azok. Ne hagyd, hogy a fájdalom elfedje a háládat!

18. Mások segítése téged is gyógyít. Segíts másokon és neked is jobb lesz az életed!

19.  A félelem megakadályozza, hogy kipróbálj új dolgokat. Ennek ellenére mindent meg kell próbálnod még akkor is, ha visszatart a félelem.

20.  Bármennyire is nehéz mindig magadat kell választanod, mert így leszel képes legyőzni a nehézségeket. Aki elment az életedből, az nem fog visszajönni, te azonban mindig ott leszel magadnak.

Olvasd el ezt is:

No Comments