Egy férfi tanácsai, amit érdemes mindenkinek (de legfőképpen a férfiaknak) megfogadni

A házasság néha nehéz dolog, ráadásul mindkét házastársnak egyenlő odaadással kell dolgoznia azon, hogy megjavítsa, ha valami hiba történt. Van akinek ez sikerül, van akinek nem.

Azok az emberek, akiknek a kapcsolatai nem alakultak jól, nagyon vonakodnak megosztani az általuk elkövetett hibákat. A jó hír az, hogy egy elvált férfi (bizonyos Gerald Rogers) egy Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy milyen dolgokat tehetett volna másként, hogy a válását elkerülje. Érdemes megfogadni a tanácsait mindenkinek, mert fontos dolgokról mesél. Íme:

1. Randevúzz a házasság után is

A legfontosabb dolog, amelyre emlékezz, az az, hogy soha ne vedd magától értetendőnek a melletted álló nőt. Mindig emlékezz minden ígéretedre, amelyet neki adtál, amikor feleségül kérted, és próbálj megmaradni annak a férfinak, akinek azt mondta: „Igen”. Ne légy lusta, szervezz randikat, és vidd el őt oda ahová szeretne elmenni!

2. Védd meg a saját szíved és az övét is

Vigyázz a másik szívére is, ahogy a sajátodra is. Szeresd a világot, szeresd magad, de tarts különleges helyet a szívedben, ahova senki sem léphet be csak a feleséged. Készülj fel arra, hogy mindig ott legyen ez a hely, és soha ne hagyd, hogy bárki más elfoglalja ezt a helyet tőle!

3. Idézd fel újra és újra szerelmeteket

Az emberek változnak – soha nem maradnak ugyanazok, és te sem vagy kivétel. Sokban különbözöl attól, amilyen voltál, amikor összeházasodtatok, és 5 év alatt is rengeteget változhat az ember. A változások elkerülhetetlenek, és újra és újra megviselhetnek egy kapcsolatot. Mindig harcolj annak érdekében, hogy újra megnyerd a másik a szívét, különben másnak adhatja…

4. Ne próbáld megváltoztatni

A te feladatod, hogy szeresd, ahogy ő akarja. Ha megváltozik, akkor el kell fogadnod őt olyannak, ahogy van, függetlenül attól, hogy ki lett és függetlenül attól, hogy akarta-e vagy sem ezt a változást.

5. Lásd minden nap a legjobbakat benne

Összpontosíts azokra a dolgokra, amelyeket szeretsz benne, még akkor is ha ezek kibővülnek az idővel. Ha arra összpontosítasz, amit nem kedvelsz benne, vagy valami olyanra, ami bosszant téged, akkor ezek a dolgok csak elsokasodnak és keserűvé tehetnek. Tehát összpontosíts arra a dologra, amelyet szeretsz benne, és hagyd, hogy teljesen belemerülj a szerelembe, és minden kétséget kizáróan megismerd, hogy a világ legszerencsésebb emberével élsz együtt.

6. Soha ne hibáztasd, amikor dühös vagy

Az érzelmeid próbáld meg visszatartani. Csak azért, mert a külvilág kiváltotta belőled (a munkád, a barátaid, a gyerekeid stb..) nem jelenti azt, hogy megérdemli a másik, hogy rázúdítsd ezeket. Minden negatívummal megbirkózhatsz. A legjobb amit tehetsz, hogy tanácsot kérsz tőle, vagy segítséget, hogy megoldd ezt dolgot. Miután lehiggadtál és elmúlt a dühöd, minden jobb lesz. Főleg, hogy együtt oldottátok meg azt!

7. Irányítsd a saját érzelmeidet

Nem az ő feladata boldoggá tenni téged, ő is lehet szomorú. Te vagy az, aki köteles megtalálni a saját boldogságodat, és megosztani vele. Örülj az életednek, élvezd a kapcsolataidat és soha ne hagyd, hogy túlreagáld a dolgokat.

8. Néha legyél vicces

Ne vedd túl komolyan az életet! Ne feledd, hogy mindig legyen időtök a kikapcsolódásra, a nevetésre és a bolondozásra. A nevetés megkönnyíti az életünket.

9. Hagyd, hogy olyan legyen amilyen

Ne próbáld megjavítani a feleségedet, amikor csalódott, bosszús vagy idegesnek érzi magát. Csak annyit kell tenned, hogy mutasd meg neki, hogy támogatod és tudasd vele, hogy minden rendben van. Győződj meg arról, hogy meghallgatod őt, és tisztában vagy a dolgaival. Emlékeztesd rá, hogy te vagy az a személy, akire mindig támaszkodhat! A nők érzelmei olyanok, mint az árapály – egyik nap fent vannak, másnap alacsonyak – tehát maradj erős és soha ne ítéld el az érzelmeiért őt. Soha ne távozz a beszélgetéseiktől, amikor a másik ideges. Légy jelen, maradj erős, és nyugodtasd meg őt, és támogasd, hogy nem hagyod el őt, és addig maradsz amíg szüksége van rád.

10. Legyél jelen

Ne csak az időt add meg neki, hanem a figyelmedet, a fókuszt a lelkeddel. Tiszítsd ki a fejed, amikor vele vagy, és bánj vele úgy mint egy királynővel, hiszen ő a szíved királynője. Megérdemli!

11. Ne légy bunkó

Mindannyian követünk el hibákat, és senki sem tökéletes. Ez alól se Te, se Ő nem kivétel.  Próbáld meg a lehető legnagyobb mértékben korlátozni a hibáinak felsorolását és számonkérését, és tanuld meg, hogy ne légy bunkó, amikor a hibákról beszélsz neki. Te sem vagy tökéletes, de próbálj meg nem hülye lenni, hogy elrontod a másikat a hibák felsorolásával.

12. Add meg neki a férfiasság erejét

Legyél kész arra, hogy felfald, hogy feltüzeld, hogy bevesd a szexuális energiáidat. Hagyd, hogy elolvadjon tőled, és ügyelj arra közben, hogy teljes mértékben bízhasson benned.

13. Legyél sebezhető

Nem kell, hogy mindig erős legyél. Oszd meg vele az érzéseidet, aggodalmadat és még a félelmeidet is.

14. Legyél teljesen nyitott és átlátható vele szemben

Ha képesek vagytok bizalmat kiépíteni kettőtök között, akkor képesnek kell lenned mindent megosztani vele, beleértve azokat a dolgokat is, amiket nem akarsz vele megosztani. Ez bátorságot igényel, mert hajlandó vagy nem csak az élet jó oldalát megmutatni neki, és nem lehetsz biztos abban, hogy tetszik-e neki majd a sötét oldal. De ha szeretnéd érezni a szerelem minden dimenzióját, akkor dobd el a maszkod, és mutasd meg neki, hogy ki is vagy valójában.

15. Válaszd a szerelmet … mindig!

Priorizáld a szeretetedet, és mindig őt válaszd! Talán ez a legfőbb tanács, amire szükséged van. Ha mindig ezt teszed, akkor semmi sem ingathatja meg a kapcsolatotokat. A szerelem ugyanis mindig nyer mindennel szemben.

Ezt olvastad már?

No Comments