Minden rendben? Nincs? Akkor ideje változtatni az életeden…

SNe mások elvárása alapján cselekedj, hanem azért, mert úgy látod jónak vagy mert úgy szeretnéd. Te alakítod a saját életedet – most és mindörökké. Legyél bármilyen korban, sosincs késő a változáshoz!

Kérlek, ne menj feleségül valakihez csak azért, mert úgy érzed, hogy kifutsz az időből. Vagy mert régóta vagytok együtt és ezért a körülötted élők nyomást gyakorolnak rád. Vagy mert így kényelmes…

Sosem fogsz kifutni az időből – vagy kifogyni a jelöltekből. És remélem, a reményből sem. Mert ez fog segíteni felállni egy újabb szakítás után. És akkor is a remény ad erőt, amikor legszívesebben azt mondanád: elég volt!

Hagyd a kesergést…

Helyette inkább imádkozz!

Imádkozz az égiekhez, Istenhez, a Teremtőhöz vagy az univerzumhoz – mindegy, hogy hívjuk. Imádkozz, hogy beleszerethess végre valakibe, aki inspirál. Lehet, hogy eltart még egy kis ideig, mire a nagy Ő eljut hozzád, de oda fog érni.

Soha ne veszítsd el a reményt!

Az igaz szerelem vár rád.

Klisé, tudom… de nem tűnt még fel, hogy a klisék működnek?

Bárhol is vagy most, remélem, találsz valakit, akivel szerelembe eshetsz. És remélem boldog vagy. Ha nem, akkor merd magad mögött hagyni azt, ami boldogtalanná tesz. Egy munkát. Egy mérgező párkapcsolatot vagy barátságot. Egy unalmas várost.

Sosem leszel túl öreg a változáshoz. A biztonság jó ürügy. Az „olyan nehéz lépni” kifogás is…

De kérlek ne hagyd, hogy az élet csak úgy megtörténjen veled. Adj magadnak ultimátumot! Tűzz ki célokat! Azután pedig cselekedj! Hagyd magad mögött szomorúságod és elégedetlenséged forrását.

Itt az idő, hogy valami nagyobb része legyél!

Tedd azt, amit szeretnél!

Menj oda, ahol lenni szeretnél!

Taníts, tanulj, önkénteskedj, inspirálj, adj célokat – mindegy, csak tedd élhetővé az életedet. Változtass. Szeress bele emberekbe, helyekbe, kultúrákba. Szeress bele magába az ÉLETBE! Énekelj. Írj. Fess. Utazz. Hozz létre dolgokat. Tegyél meg bármit, amit mindig is akartál, de sosem sikerült vagy sosem próbáltad meg. Tegyél meg valami olyat, amitől félsz. Lépj ki a kényelmi zónádból!

Lesznek emberek, akik kritizálni fognak… de csak egy ideig emlékeznek majd rád. Arra viszont örökké, hogy ők sosem próbálták meg azt, amit te. Sosem hagyták maguk mögött a komfortzónájukat és nem tették azt, amit a szívük diktált.

Ne hagyd magadat lehúzni – sem az élet, sem mások által.

Tudom, hogy sok mindenre nincs hatásod, de ezeket el kell engedned. Semmi értelme valami olyan miatt aggódnod, amire nincs befolyásod. Összpontosíts inkább azokra a dolgokra, amikbe beleszólhatsz.

Légy erős, mert senki nem lesz az helyetted. Védd meg magadat! Ne függj másoktól!

Légy szabad. Sebezhető. Légy nyitott a világ lehetőségeire. Légy okos. Kedves. Bátor. Ne próbáld meg senkivel megszerettetni magadat. Azok az emberek, akiknek igazán fontos leszel, feltételek nélkül adják majd neked a szeretetüket.

Imádkozz önmagadért. Imádkozz az emberekért.

Tartsd tiszteletben a szüleidet és hívd fel őket néha. Mondd el nekik, mennyire szereted őket és milyen hálás vagy értük. Látogasd meg őket olyan gyakran, amennyire csak tudod. Legyél olyan ember, akire büszkék lehetnek.

Tölts több időt a barátaiddal…

Légy türelmes. Adj magadnak időt a növekedésre. Ne hasonlítsd magadat másokhoz, hiszen az életük és a körülményeik nem azonosak a tiéddel. Az utatok sem ugyanaz. Az életcélotok is más. A képességeitekről már nem is beszélve.

Túl rövid a pillanat ahhoz, hogy felesleges dolgokba fektess energiát.

Az élet zajlik körülötted – ebben a pillanatban is.

De döntöd el, hogy a részese leszel, vagy inkább hagyod leperegni a homokszemeket a homokórában…

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

No Comments