9 jel, hogy te is a *mentálisan* erős emberek közé tartozol…

… és egy sikeres élet áll előtted.

A tudósok ugyanis úgy vélik, hogy a mentálisan erős embereknek nagyobb az esélyük a sikerre, mint a “csupán” intelligens társaiknak. Ha elolvasod a cikket, megérted, miért.

Íme 9 pont, amely megmutatja a mentálisan erős emberek jellemző vonásait. Ha ezek rád is igazak, akkor bizony közéjük tartozol.

1. Nem aggódnak amiatt, amire nincs hatásuk

Vannak, akik nagyobb biztonságban éreznék magukat, ha mindent megoldhatnának, ám a világ nem így működik. Sokkal jobb valami olyanba erőt és energiát fektetni, amit meg tudunk változtatni, mint azon stresszelni, amit nem.

2. Elfogadják és szembenéznek a problémákkal

Az élet nehéz és ezt tudják is. Elfogadják, hogy számtalan kudarc, betegség és szomorúság fogja érni őket az útjukon, ám a tanulmányok szerint a mentálisan erős emberek ahelyett, hogy megfutamodnának vagy feladnák, a hátrányukat az előnyükre fordítják – a céljaik elérése érdekében. Ez a magas érzelmi intelligencia ajándéka; lehetővé teszi, hogy még a negatív érzésekkel is megbirkózzanak.

3. Tudnak nemet mondani

Elkötelezettek a céljaik, felelősségeik és értékeik iránt, nem engedik, hogy bármi is az útjukat állja. Ez az oka annak, hogy képesek nemet mondani, amikor szükséges – megbánás vagy sajnálkozás nélkül. Vagyis: tiszteletben tartják a saját céljaikat, és nem engednek teret az időpazarlásnak.

4. Türelmesek, mert tudják, hogy az álmok nem egy pillanat alatt válnak valóra

A kutatások szerint a mentálisan erős emberek alaposan mérlegelik és elemzik a körülményeket, és mindegyik szituációból a legjobbat hozzák ki. Ezért olyan türelmesek önmagukkal, más emberekkel és a céljaikkal is. Megértik, hogy az álmok megvalósulása időt és energiát igényel.

5. Felállítják a szükséges határokat

A határok felállítása a hatalom gyakorlásának egy egészséges módja. A tanulmányok is bizonyítják, hogy ezek az emberek szeretik átvenni az irányítást a testük és az elméjük felett, mert ők akarják alakítani a sorsukat, nem szeretnének valaki más vagy a vágyaik rabszolgájává válni.

Például kontrollálják a rossz szokásaikat, és akkor is elmennek az edzőterembe, ha fáradtak. Hisznek abban, hogy a fegyelem az egészséges életmód kulcsa.

 6. Nem panaszkodnak, hanem cselekednek

Nem érzik úgy, hogy a világ tartozik nekik. Rájöttek arra, hogy a jó dolgokért megéri dolgozni. Tehát ahelyett, hogy a világ mocska miatt panaszkodnának, megpróbálnak arra koncentrálni, mit tehetnek jobbá az életükben.

A kutatások szerint a gondolkodásmód és a bennük tomboló elszántság miatt teszik azt, amiben hisznek.

7. Ritkán improvizálnak, inkább terveznek

Az improvizálás általában azokra jellemző, akik nem gondolkodnak a céljaikon és nem látják a viselkedésük következményeit. A pszichológusok azt mondják, hogy a szellemileg erős embereknek már megvannak a pontos céljaik, szeretnek tervezni, kiszámítani a kockázatokat és a lehető leghatékonyabb úton haladni előre.

8. Magabiztosak, de nem túlságosan

Mély tudatossággal és önismerettel rendelkeznek, tehát jól ismerik az erősségeiket és a gyengeségeiket. Mivel jól tudják, mire képesek, minimalizálják a hibáikat, ezért a legtöbb helyzetben magabiztosak. Ez nem azt jelenti, hogy egoisták, csupán mindig határozott döntéseket hoznak és általában nem kételkednek önmagukban.

9. Nem kockáztatják az alvásidőt

A nyugodt elme erős. A kutatások szerint a szellemileg erős emberek jó alvók. Számukra az alvásidő a feltöltődést jelenti. Annyit alszanak, amennyi pihenésre szükségük van, majd tettre készen ébrednek.

Olvasd el ezt is:

No Comments