Ez történik veled, ha érzékeny lélek vagy…

Mindent túlságosan sokáig analizálsz, többnyire túlagyalsz, és túlságosan kemény is vagy önmagadhoz.

Komolyan veszed azt, amit mondanak neked, és pontosan próbálod értelmezni minden szavukat. És azt is, hogy hogyan, milyen hangsúllyal mondják. Ettől persze megőrülsz, hiszen nem mindig van lehetőséged arra, hogy utána kérdezz mit is értettek egy-egy fél mondaton.

Feketében és fehérben látod a világot, mert a szürke, a semmilyen, számodra értelmezhetetlen. Nem érted milyen a félig-szerelem, a félig-barátság, a félig-megoldás. Vagy csinálsz valamit teljesen, vagy nem. Vagy beleadsz mindent, vagy el sem kezded.

Sokszor hallod, hogy túl érzékeny vagy, túl komoly, túl bolond, túl lelkes, és idealista.

Sokszor érzed, hogy sehová sem tartozol. Folyton késztetést érzel arra, hogy jelen legyél a jelenben, de nem igazán tudsz kapcsolódni semmihez. Néha az egész mindenség nagyon idegen neked. Ilyenkor remekül tudsz a világodban létezni, és a munkában is nagyon hatékony vagy.

Szeretnél egy szép szerelmet, de nem érzed magad jól a húspiacon. A szíved nagyon törékeny, és ha visszautasítanak teljesen visszavonulsz, akár hónapokra, évekre is. Egyszerűen azért, mert a gyógyuláshoz időre van szükséged. Még akkor is, ha a kapcsolat nem volt komoly. Még akkor is, ha csak te vonzódtál a másikhoz.

Minden mögött keresed az értelmet, és a magyarázatot. A szakítás és a fájdalom mögött is. A veszteségeidből leckék lesznek, a fájdalmadból jó tapasztalat. Tulajdonképpen az agyalásaid végére mindig kiötlesz valami megoldást.

Ez pedig fantasztikus dolog. Jó, ha tudod, hogy nem mindenki képes erre. Úgy is vehetnéd ezt, akár, hogy minden veszteségedből ki tudod hozni a legjobbat.

Talán keveset alszol amiatt, mert folyton jár az agyad, és néha szünetre van szükséged, de szerencsére már tudod, hogy ez jár neked.

Tudnod kell, hogy egy különleges dolognak vagy a birtokában: a rossz gondolatokból aranyat tudsz készíteni. Varázsló vagy. Élj ezzel továbbra is. Szükségünk van olyan mély érzésű, érzékeny emberekre, akik mindenben képesek meglátni a jót.

Olvasd el ezt is:

1 Comment

  • comment-avatar
    Lin 2020 január 2. (11:16 du.)

    Hmm. Pontosan. <3 Én már megtanultam!