Olvasd el ezt, ha félsz, hogy soha nem fogod megtalálni a szerelmet…

Még mindig keresed? Akkor képzeld el, hogy mi lenne ha bepillanthatnál egy varázsgömbbe, és azt látnád, hogy sosem fogod megismerni életed szerelmét.

Biztos elszomorítana, mert mindig azt remélted, hogy találkozni fogsz a nagy Ő-vel, vagy legalább egy kedves, tisztességes férfival. Még ha nem is hiszel a lelki társban, arra számítottál, hogy találsz valakit, aki egy hosszú, fárasztó nap végén átölel, aki vigyáz rád, ápol, ha beteg vagy.

Mind ebben reménykedünk.

De képzeld el egy pillanatra, hogy 100% -os bizonyossággal tudod, sosem fogsz találkozni az Igazival. Az a szerelem soha nem jön el. Hogyan élnéd az életed ennek tudatában? Mi lenne a hosszú távú terveiddel?

Lehet, hogy most azt mondanád „Ugyan, semmi!”, hiszen független, értelmes ember vagy. Vannak terveid, amiket ez nem befolyásolna.
Azonban van valami, amit sokan nem akarnak beismerni. Mankónak használják a szerelmet.

A gondolat, hogy valaki valamikor az összes hibáddal együtt szeretni fog, kellemes kifogás, hogy ne dolgozz rajtuk. A „két fél egy egész” elve megakadályozza, hogy jobb féllé válj. Azt akarod, hogy valaki berontson egy sötét, magányos órán és mentsen meg. De ugye tudod, hogy ez sosem fog megtörténni?

El kéne kezdeni máshogy élni az életed.

Ha tudnád, hogy a szerelem sosem lesz az életedben opció, mit tennél?
Nagyobb hangsúlyt fektetnél a karrieredre, erősebben dolgoznál a sikerért? Vagy arra használnád az időt, hogy szórakozz, utazgass, új dolgokat próbálj ki?

Mi lenne a többi kapcsolatoddal – hirtelen nagyobb hangsúlyt kapnának? Több időt töltenél a családoddal, értékelve, hogy ők azok, akik életed végéig szeretni fognak? Mi a helyzet a barátokkal? Jobban ápolnád a baráti kapcsolataidat, ha tudná, hogy sosem jön el az igaz szerelem?

A veszteség és szomorúság érzésén átltekintve felismerheted ebben a szabadságot. Ha félelem nélkül nézel az egyedüllétre, akkor lehetőségek végtelen sora lesz számodra. Akárhol élhetsz a világban, bármibe belevághatsz, bárkivé válhatsz. Visszamehetsz az iskolába elvégezni a kurzust, ami mindig is érdekelt, vagy feljebb léphetsz a vállalati ranglétrán.
A szerelem ezer finom szállal vissza tart, gúzsba köt, amit észre sem veszel. Hiánya garancia arra, hogy megtapasztald az igazi szabadságot.

Ha nem kellett volna eddig életed szerelmét keresned, akkor végre felismerhetted volna, hogy lehetnek más prioritások is. Az életed töltheted a saját fejlesztéseddel, tanulhatsz, gyarapodhatsz, kényeztetheted magad, élhetsz a tehetségednek, foglalkozhatsz téged érdeklő dolgokkal. Több lehetsz annál, mint amit valaha is reméltél. Felfedezheted önmagadban a lelki társat.

Ne várj arra, hogy megjelenik valaki és megváltoztatja az életedet.

Légy te az a személy, akire vártál. Éld az életedet, mintha te lennél a szeretett személy, a nagy Ő. Mert az egyetlen, amit biztosan tudhatsz, hogy minden kudarcban, minden diadalban, minden félelemben, fájdalomban és örömben, amelyet a halálod napjáig valaha is megtapasztalsz, te leszel ott. Te leszel az a személy, aki fogadja a jót-rosszat. Te leszel az a személy, aki fogja a kezed, amikor összetörsz, amikor új utakat próbálsz, Te leszel, aki minden alkalommal felkel, miután padlóra küldték. Ez több, mint amit bárki megtehet érted.

Ezért szánj időt arra, hogy felfedezd önmagad, a saját világodat. Bízz magadban! Az az igazság, akkor vagy a legvonzóbb, ha nem aggódsz amiatt, vonzó vagy-e. Amikor elfogadod, ami van, és magabiztosan, külső-belső korlátok nélkül éled az életed. Találd meg magadban a nagy „Ő”-t, és harmónia költözik a lelkedbe.

Tehát ne azt keresd, akivel az életed hátralévő részét eltöltenéd. Légy Te az!
És hagyd, hogy mindenki más Téged keressen.

Olvasd el ezt is:

No Comments