Legyél TE az egy kapcsolatban, aki *jobban* törődik…

Talán néha bánod, hogy rád jutott ez a szerep, de legyél rá büszke.

Valaki mindig többet tesz bele a kapcsolatba – ez tény. Hogy sajnálatos, vagy sem, az nézőpont kérdése. Valakinek mindig egy kicsivel több erőfeszítést kell tennie, több áldozatot kell hoznia, mert ha ez az örök „működési dinamizmus” felborul… nos, akkor nincs kapcsolat.

Szerelembe fogsz esni valakibe. Ez biztos.

Ezzel együtt pedig garantáltan megtapasztalod: ha te vagy az a fél, aki mindig többet fektet a kapcsolatba, kényelmetlenül és kétségbeesetten fogod érezni magadat.

Hányszor lehet hallani…?

„Úgy érzem, én vagyok az, aki mindig csak ad és ad.”

„Mintha folyton nekem kellene alkalmazkodnom.”

„Én sokkal több energiát rakok bele ebbe az egészbe…”

Ez olyan igazságtalan, nem? Nem feltétlenül…

Ha elkezdesz azon agyalni, ki mennyit tesz bele a kapcsolatban, idővel közömbössé válsz. Dacolni fogsz. Azt mondod, hogy: „oké, ha te így, né is így”.

Aztán azt veszed észre, hogy nincs többé kapcsolat.

Az utolsó dolog, amire ennek a világnak szüksége van, az még egy közömbös ember. Mert ha megfogadod, hogy nem törődsz, elkezded korlátozni magadat. Gátat szabsz az alapvető érzelmi reakcióidnak, és inkább komor maradsz egy olyan helyzetben is, amikor örülnél.

Csak azért, hogy kiegyenlítsd a számlát…

Mondd, tényleg ilyen egy kapcsolat?

Tényleg a játszmáról és a „ki több” harcról szól?

Ha elkezdesz kevésbé törődni a másikkal, mint eddig, hűvössé válsz majd. Olyan nővé, akivel nem szívesen töltenek időt. Komolyan megéri?

Ki törődik többet és ki kevesebbet… nos, ez egyáltalán nem számít, ha találkozol valakivel, akiért majd megőrülsz. Aki fényt csempész minden napodba. Akivel az ébrenlét összes pillanatát szívesen töltenéd. Akivel a szerelem őrült és impulzív.

Csak légy az az ember, aki egy kicsivel jobban törődik…

Légy az, aki keményebben próbálkozik, erősebben szeret, többet ad, mint az összes ember együttvéve, aki körülvesz téged. Légy az a személy, aki válaszol az üzenetekre, aki megmutatja a kötelezettségvállalásait, aki nem hagyja, hogy mások szándékai irányítsák.

Légy az a személy, akivel te is szívesen randevúznál. Akivel te is szívesen töltenéd a szabadidődet. Akivel szívesen szerelembe esnél.

A játszmázás fárasztó és ráadásul értelme sincs…

Mivel az utolsó dolog, amire szüksége van a világnak, az még egy közömbös ember.

Ha úgy érzed, nem szívesen teszel többet te bele ebbe a kapcsolatba, akkor engedd el. Akkor semmi értelme rabolnotok egymás idejét. Ha viszont szenvedélyesen szereted, akkor mutasd meg neki.

Törődj vele!

Vállald fel a szenvedélyt!

Légy lelkes!

Mert erre van szükség ebben a világban – több olyan emberre, aki mer törődni. Aki mert többet beletenni a kapcsolatba, mint a másik fél. Aki feláll és harcol azért, amit akar. Több olyan emberre, akik törődnek egymással és nem azt nézik, ki mennyit áldoz egy kapcsolatban.

Több olyan emberre, aki talán pontosan olyan, mint te.

És ha elkezded beletenni a szívedet, lelkedet a szerelembe, mindig arra törekszel, hogy egy kicsivel többet törődj, akkor azt veszed észre: ő is egy kicsivel jobban törődik…

Hát nem megéri?

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

No Comments