Bon Jovi éttermeiben ingyen ehet az, aki nem tud fizetni

Bon Jovi nem csak az egyik legbefolyásabb rockzenész, de megszállott politikai aktivista is. Kevesen ismerik azonban jótékonysági munkáját, amely miatt sokszor bizony kilóg a hírességek sorából. Fogadjunk, hogy azt is kevesen tudták róla, hogy van két étterme, ahol az emberek ingyen ehetnek.

Most elmeséljük, hogy mit is kell tudni arról a “kis”projectről, amelynek keretében mostanra már több, mint 104.800 tál ételt szolgáltak fel.

“Mindenkit szívesen látunk az asztalunknál.”

A JBJ Foundation által nyitott Soul Kitchen éttermet a zenész személyesen vezeti és az ételek nem hogy nincsenek beárazva, de a fizetés is opcionális. 20 dolláros adományt kérnek cserébe az ételért attól, aki fizetni tud, viszont aki nem tud fizetni, az ingyen ehet és bármikor szeretettel látják őket az étteremben, ahogy önkéntesként is a konyhán.

Az étterem weboldala szerint a mai napig felszolgált ételek 51%-a adományból volt finanszírozva. A fennmaradó 49%-át pedig önkéntes munkából fedezték mindenfajta anyagi források nélkül. Ezért az étterem egyik mottója: Mindenkit szívesen látunk az asztalunknál.”

New Jersey, az örök szerelem.

Az első ilyen étterem 2011. októberében nyílt meg New Jersey Red Bank nevű részében. Maga Jovi is ebben a városban született és az 1988-ban megjelent negyedik albuma is nem véletlenül viseli ezt a címet. A 2016-ban megnyitott második étterem pedig a 2012-ben a Sandy hurrikán által letarolt Toms folyónál található.

“Mindig is küldetésünknek tartottuk, hogy pozitív változásokat idézzünk elő és megfelelően foglalkozzunk az éhség és a hajléktalanság kérdésével.” – magyarázza a Livin’ on a Prayer és a Bad Medicine című dalok szerzője. – “Az étlapon nincsenek feltünetve az árak. Ha rá vagy szorulva, akkor az egésznek részese lehetsz: segíthetsz az asztalok leszedésében, a mosogatásban, vagy a kertben.” – tette hozzá.

Nem lehet asztalt foglalni és idegenekkel is meg kell osztoznod az asztalnál.

Nem kell asztalt foglalni ahhoz, hogy a Soul Kitchenben egyen az ember. A betérő vendégek érkezési sorrendben kerülnek leültetésre és osztoznak az asztalokon, melynek következtében aztán kénytelenek egymással kapcsolatba kerülni, beszélgetni, és ez az egészet sokkal természetesebbé teszi mindenki számára. Azok az emberek, akik a leginkább rászorulnak a meleg ételre mindig előnyt élveznek.

Van 3 fogásos menü is csupa organikus és tápláló összetevőkből,

…amelynek összeállítását az amerikai konyha inspirálta és 10 naponta változik. Az első fogás leves vagy saláta, a főfogás mindig tartalmaz valamilyen húsfélét vagy halat (de vegetáriánus és gluténmentes változat is van), a desszert pedig egy szezonális finomság.

Az ételek mindig tápláló és organikus alapanyagokból készülnek, melyhez az étterem kertje és farmja biztosítja a hozzávalókat. Itt Te is megnézheted az étlapot.

Házak a szegénység ellen.

A két étterem mellett a JBJ Foundation több házat is épített fiatal hajléktalanok és veterán katonák számára Philadelphiában. E mellett finanszírozott egy fiatal anyák számára épülő anyaotthont és egy orvosi központot hajléktalanok számára.

Az alapítványt azzal a küldetéssel hozta létre a rocksztár és felesége, Dorothea Hurley, hogy együttműködéseken és partnerségeken keresztül megtörje az éhínség, a szegénység és a hajléktalanság körforgását. Ezeken túl a non-profit szervezet létrehozott egy olyan programot is, amely megtanítja az embereknek hogyan írjanak önéletrajzot, hogyan lehetnek jobbak egy állásinterjún, és lehetőséget biztosít számukra ingyenes jogi, pénzügyi és munkaerő tanácsadásra.

És a bónusz, amit még idáig tuti nem tudtál Bon Joviról:

  • Édesanyja Carol Sharkey volt az első Playboy címlaplány és neki köszönhető fia zeneszeretete.
  • Eredeti neve:  John Francis Bongiovi Jr.
  • Az első lemezfelvétele 1980-ban volt, melynek címe: Chrismas in the Stars. A felvételen karácsonyi dalok hallhatók ötvözve a Star Wars-ból megismert filmzenével.
  • A Vadnyugat fiai 2 (Young Guns II.) című film betétdala, a Blaze of Glory 1991-ben Golden Globe díjat nyert a “Legjobb eredeti dal” kategóriában. Még ugyanebben az évben Oscar díjra is jelölték, de Madonna végül legyőzte a Dick Tracy című filmben felcsendülő Sooner or Later című szerzeménnyel.
  • Szem túlérzékenységben szenved. A rocksztár azért látható olyan gyakran napszemüvegben, mert szeme nagyon érzékeny a fényre és a dohányfüstre.
  • Nagy rajongója Frank Sinatrának, aki szintén New Jersey-ben született. Egyik leghíresebb dalában, az It’s My Life-ban is megemlíti az ikonikus színészt: ” Like Frankie said, I did it my way”, ezzel utalva Sinatra My Way című slágerére.

forrás

No Comments