7 érzés, amely *negatívnak* tűnik, de valójában érted van…

Ha már néztél szembe azokkal a belső démonjaiddal, amiket csak arra használtál, hogy a kellemetlen érzéseidet elfojtsd, akkor tudod, hogy milyen felszabadító érzés uralkodott el rajtad utána. Most olyan érzéseket hoztunk, amik elsőre szörnyűnek tűnnek, de segítenek rajtad is.

Az a része az életednek, amit elrejtettél egy idő után azt akarja, hogy felszínre törjön. Ha ez megtörténik, akkor ez a gyógyulás folyamata. Olyan ez, mint megtisztítani a szellemi szekrényedet. Ahogy kihúzgálsz belőle minden apró hitet, emléket majd megvizsgálod és eldöntöd, hogy megőrzöd, vagy eldobod. Nehéz. De ez is felszabadít. És ez a lényeg. Annak érdekében, hogy békét és szabadságot kapjon az elméd, és ne fuldokolj a saját gondolataid tengerében, muszáj meglépned ezeket.

Ha gyógyítás céljából végzed ezt a tevékenységet, akkor ez úgy tűnhet, mintha egy sötét alagúton kéne keresztül menned. Ráadásul úgy érzed, hogy semmit sem tettél, mert még mindig nehéz. Azonban, ha továbbra is őszinte vagy önmagaddal és megvizsgálod a gondolataidat, érzéseidet, akkor jól csinálod. Miután tudatossá válik benned, hogy milyen gondolataid, és érzéseid vannak, akkor elkezdődik a gyógyulási folyamatod. Az érzések felismerése nagyon fontos. Ha úgy érzed, hogy negatív érzelmek vesznek körül, ne ijedj meg. A negatív érzéseket sokszor démonizáljuk, pedig nagyon fontosak a növekedéshez. Ezek építőelemei a gyógyulásnak. Legyél hálás nekik, hiszen ezek ajándékok ahhoz, hogy eljuss ahhoz, hogy 100%-osan jól legyél, és önmagad legyél.

Mik azok az érzések, amik negatívan hatnak rád, de közben mégis segítenek? Íme a lista:

1. Magabiztosság hiánya

Sokan úgy vélik, hogy a biztonság elvesztése szégyenteljes, mert azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy nem kényelmes önmagaddal lenni. Az növekedés kontextusában azonban azt jelenti, hogy az egyik szakaszból a másikba mozogsz. Még nem találtad meg alapjait a fejlődésednek, és ez azt jelenti, hogy hiányzik a magabiztosság ebben az időszakban. Teljesen normális, hogy bizonytalanságot érzel. De bíznod kell, hogy hamarosan elmúlik ez az érzés!

2. Kételkedés önmagadban

Ha teljesen lebontod a saját identitásodat, akkor természetes, hogy kételkedni fogsz magadban. Mindent megvizsgálsz, és amit megtudsz, az lehet hogy kétségeket ébreszt benned. Ha még nem érzed az önbizalmat, akkor még nem ástál elég mélyre magadba. Áss tovább, és amikor az önbizalom elragad, akkor jó úton vagy!

3. Elveszettnek érzed magad

Ahhoz, hogy szellemileg növekedni tudjunk normális, hogy közben elveszettnek érezzük magunkat. Még nem tudjuk, hogy hová fogunk kijutni, még nem látjuk az utunk végét, és ez elveszettséget eredményez. Ahhoz, hogy tovább tudj haladni az utadon az elveszettség a katalizátor. Hagyd, hogy menj a saját utadon, még akkor is ha céltalannak érzed.

4. Bizonytalanság

Ha egyszer megérzed, hogy sebezhető vagy, akkor a bizonytalanságot is fogsz érezni. Ez kéz a kézben jár. A bizonytalan ember az a személy, aki nem hajlandó növekedni. Sokan bizonytalanok az életükkel, a jövőjükkel kapcsolatban. A bizonytalanság megszüntetése az egyik legfelszabadítóbb érzés, amit magaddal megtehetsz. Senki sem tudja megjósolni a jövőt, az egyetlen bizonyosság, hogy lehet, hogy sokan őrültnek fognak nézni, de magadban kell bízni mindig.

5. Félelem

Tudod, miért nehéz döntened? Mert félsz. Ez a félelem gátol meg abban, hogy tovább lépj, hogy új tapasztalatokat szerezz. Bele tudsz halni a félelembe? Nem! Túl tudsz rajta haladni? Igen! Megbirkózhatsz a legnagyobb félelmeiddel, azokkal is amiktől évek óta tartasz. Most már ismered magad, és ez a tudás nem vehető el. Ez segít, hogy a félelmedet legyőzd. Ne feledd: erősebb vagy, mint gondolnád!

6. Szorongás

Ahol bizonytalanság, félelem van, ott minden bizonnyal szorongás is van. Lélegezz mélyeket! Tanulj meg olyan technikákat, amelyek elmulasztják a szorongásodat. Vegyél részt meditáción, jógázz. Találd meg a módot arra, hogy a szorongásodat leküzdöd. Ne hagyd, hogy az elméd és a gondolataidat uralja. Összepontosíts a belső békére, és űzd el ezeket az érzéseket. Mert ha jobban belegondolsz sosem lesz az életed szorongásmentes. Mindig lesznek dolgok, amik kiválthatják ezt. Tanuld meg kezelni, és minden jobbá válik!

7. Kényelmetlenség érzése

Amikor az életed egy új szakaszba lép, akkor kényelmetlenséget érzel. Ne foglalkozz ezzel az érzéssel, ez teljesen természetes, és elengedhetetlen is. Az élet mindig olyan nehéz kihívásokkal teli pillanatokat ad nekünk, amik kimozdítanak a komfortzónánkból, és ettől rosszul érezheted magad. Nagyon kevés dolgot tudunk az életünkben 100%-ig irányítani, de ellenőrizheted és kontrollálhatod. Dönthetsz úgy, hogy a frusztráció lefáraszt, a stressz, a negatívitás lehúz, vagy tanulsz mindezekből. Választhatsz úgy is, hogy a fejedet a homokba dugod, vagy felnézel és mész a boldog élet felé. A választás a tiéd, ne érezd magad kényelmetlenül, mert meg kell hoznod egy döntést.

Ezt olvastad már?


No Comments