Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, akkor ezt most neked írtam…

Lehet, hogy a korral jár, lehet, hogy az élesebb érzékekkel, nem tudom. De tény: egyre kevésbé van időm azokra az emberekre, akik szerint nem vagyok elég. Elég jó.

Vagy elég ilyen. Vagy elég olyan.

Ez persze nem volt mindig így.

Szeretem, ha szeretnek és elfogadnak. Persze, ki nem? Ebben ugyanolyanok vagyunk. Abban azonban különbözünk, hogy hogy éljük meg az elfogadást, vagy a visszautasítást.

Én olyan vagyok, aki ezt nehezen viseli. Aki képes (volt) rágódni egy-egy félmondaton, vagy félgrimaszon, néha napokig. Sok rossz időszakom volt emiatt.

Aztán rájöttem: egyszerűen nem szerethet mindenki. És ami még ennél is fontosabb: ezt elfogadnom kell, nem pedig változtatnom rajta!

Persze, kimondva nagyon egyszerűen hangzik.

Valaki visszautasított, megbántott, lépj túl rajta. Ez a valóságban egyáltalán nem ilyen könnyű, pláne nem egy érzékeny embernek. Akkor pedig még nehezebb, ha egy olyan ember bánt meg, akinek fontos a véleménye, vagy akit szerettünk volna szeretni.

Vagy szerettünk volna az életünk részének tudni.

Két dolgot ma már biztosan tudok. Bármennyire is azt gondolom, hogy valaki fontos számomra, ha ő nem érzi ugyanezt velem kapcsolatban, akkor el kell engednem.

Tudom, ez kemény dió, főleg ha érzelmekről, vagy szenvedélyről van szó. A “Védd magad!” elve itt is nagyon fontos. Ne add oda mindened egy olyan embernek, aki ezt nem akarja. Vagy érdemtelen rá. Vagy másra vágyik. Vagy nem becsüli meg.

Lehet, hogy te úgy érzed, hogy ő jó, és megérdemli, de mindig nagyon fontos, és ez a második dolog, hogy nézd meg, valójában mi a kapcsolatotok alapja?

Ha csak TE, és a TE odaadásod, és a másik semmit nem tesz bele, akkor jó eséllyel nincs helye az életedben. Legalábbis a jelenlegi formában. (Más dolog még kialakulhat…)

Ha nem vagy elég jó valakinek, akkor nem egymást keresitek, ez ennyire egyszerű. Leírva legalábbis.

Az már egy másik tanulási folyamat kezdete lehet, hogy megvizsgáld miért ragaszkodsz az illetőhöz, vagy miért találod fontosnak azt a kapcsolatot, ami nem működik.

Ha folyton olyan emberek mellett kötsz ki, akik nem becsülnek, akkor talán érdemes utána gondolni, hogy ez miért történik így?

Szóval lehet, hogy pont most, rosszul érzed magad, de hidd el, ez elmúlik. Elmúlik, ahogy kitisztulnak a dolgok, és ahogy szépen lassan ráébredsz: ennél többet érsz…

Ennél többet érdemelsz. Megérdemled azt, hogy jól érezd magad, és olyan emberek vegyenek körül, akiknek elég vagy. Akik értékelik a veled töltött időt, amiből mindannyian töltekezni tudtok.

A szerzőnek hamarosan új könyve jelenik meg, amelyben 99 napon keresztül még többet megtudhatsz az önszeretetről.

Tudj meg többet róla itt:
https://www.book24.hu/konyv/99-gondolat-a-szeretetrol

No Comments