Kertész férj és gyógyszerész feleség = az ország egyik legértékesebb levendula termékei Szomódon…

Szomód község neve elsőre talán nem cseng ismerősen, de ha a végtelen levendulamezők szóba kerülnek, Tihany mellett máris eszünkbe jut egy Komárom-Esztergom megyei kis zug, ahol ebből a csodanövényből minőségi illóolajokat állít elő egy profi és szerető család.

Kertész férj és gyógyszerész feleség =gyógynövényes készítmények. Egyértelmű, nem igaz? Tóth József és Gedra Nóra valóságos levendulaültetvényt tudhat magáénak, ahol fáradtságos munkával készítik el kézműves termékeiket, amelyek egyszerre gyógyítják lelkünket és testünket.

De ők művelik a földet is, ültetik és gondozzák a palántákat, vagyis a szó szoros értelmében az ő kezüknek hála él és virágzik a kert és ennek köszönhetően nyerték el az ökológiai gazdálkodás és bio címkéket is. Ugyanis a Szomódi levendulás nem változtatta meg a földet, ahová települt, hanem alkalmazkodott hozzá. Gondos tervezés, mérlegelés és rengeteg próbálkozás előzte meg a sikert, hogy végül virágzó mezők tárulhassanak a látogatók elé.

Köztudott, hogy a levendula rengeteg módon felhasználható: készíthető belőle csokoládé, sütemény, gyógytea, limonádé, szörp, kozmetikum, molyírtó szer, légzés segítő párna és még sorolhatnánk, de rendkívül népszerűek a színtiszta illóolajok is, melyek terápiás hatása széles körben kedvelt.

A Szomódi Levendulás pedig kifejezetten ilyen olajokat és virágvizeket gyárt, eltérő koncentrációban és más-más fajtából kinyerve (ezek a fajtamegjelölések különböztetik meg egymástól az elkészült termékeket) , hiszen jó néhány változata megtalálható a növénynek a földjükön.

Nyárra már ajánlottuk nektek a levendulás készítményeket hűsítő, irritációt enyhítő hatásuk miatt, most pedig hoztunk nektek néhány érdekességet, miért érdemes a téli időszakban is tartani otthon egy kis üvegcsével az olajából.

Először is, mert az illata megnyugtat, pihentet és ellazít, tehát a télen rendszerint jelentkező levert hangulatra tökéletes orvosság.

Könnyi az elalvást, így ha téged is megvisel az év végi hajtás és nem tudod kipihenni magad a stresszes ünnepi hajrában, lélegezz néhányat az üvegből, vagy csepegtess belőle a fürdővizedbe és mindjárt szebbet fogsz álmodni, pihentetőbb alvásban lesz részed.

Ha gyakran fáj a fejed, nem bírod a hirtelen időváltozást, a nagy és hosszan tartó esőzéseket, a szippantgatós módszer itt is segíthet, enyhíthet a migréneden.

A zárt, bélelt cipőket, vastag zoknikat nem mindenki lába viseli jól, viszont a levendula olaj a gombás fertőzéseket is kezeli, amely a nedves, meleg bőrterületeken felütheti a fejét.

A tél beköszöntével sajnos megérkezik az influenzaszezon is, gyakoriak a meghűlések, viszont ahogy már említettük, a levendula légzéssegítő hatással is bír, könnyebben jutunk tőle lélegzethez, ha már teljesen bedugult az orrunk.

Végül, de nem utolsó sorban, csak a jól ismert, jellegzetes illat kedvéért is érdemes használni: a lila növényke vendéghívogató és otthonos hangulatot teremt a lakásban.

A téli relaxációért keressétek a Szomódi Levendulás termékeit a webáruházukban!No Comments