Te is kibérelheted a házat, ahol Harry Potter élt a varázsvilágban

Emlékszel még a Harry Potter filmekben feltűnt Godric’s Hollow-ban található házra, ahol a kis varázslótanonc együtt élt szüleivel? Ezt a házat most bárki kibérelheti, hogy eltöltsön egy éjszakát a különleges helyszínen!

J.K.Rowling híres könyvsorozatában (és a belőle készült filmben) Harry Potter és szülei Godric’s Hollowban élnek. Itt gyilkolja meg Harry szüleit, Lilyt és Jamest, a sötét varázsló Voldemort. Harryt innen menekítik ki a gyilkosság egyetlen túlélőjeként, majd kerül nagynénjéhez Petúniához, ahol élete következő 10 évét tölti. A HP filmekben feltűnt helyszín a valóságban is létezik, így mi is beköltözhetünk a Potter házba, ha ahhoz van kedvünk.

A furcsa, 14. századi ház az angliai Lavenham nevű faluban található. Ez a falu Nagy-Britannia egyik legszebb középkori falva, ahol több mint 300 védett ház található. A De Vere ház, ahol a filmben Harry élete első néhány hónapját töltött a falu központjában van.

Egy éjszaka nagyjából 47 ezer forintba kerül, de ezért két hálószoba jár, ahol hatalmas négyoszlopos ágyakban pihenhetünk. Minden szobához saját fürdőszoba jár, a házban kandalló várja a vendégeket és egy csodás kert is található az udvaron. A berendezés nagyon középkori és nagyon díszített, mindent fával burkoltak és sok nehéz drapéria és szőnyeg van a szobákban.

A szállás mellé természetesen az angol reggeli jár, amit egy nagy étkezőben fogyaszthatunk el. Kedvet kaptál hozzá? Íme néhány kép a szobákról!

A környéken sok látnivaló is van, köztük egy középkori templom, éttermek, rengeteg kézműves és antik üzlet, teaház, gyógyfürdő, múzeumok és művészeti galériák és négy golfpálya. Ha szeretnéd elmondani magadról, hogy te is aludtál egy olyan szállásban, aminek köze van a Harry Potter világhoz, akkor az Airbnb foglald le a szállást.

Ezt olvastad már?

No Comments