10 kreatív adventi naptár, amely megtölti a szívedet szeretettel

Az ünnephez nemcsak maga a karácsony, de az előkészületek és az adventi időszak is hozzátartozik. A különböző adventi naptárak segítik a visszaszámlálást, ám ahelyett, hogy minden évben ugyanazt a bolti verziót vennénk, ezúttal készítsük el magunk!

1. Vágjuk ki fából!

Vágjunk ki bútorlapokból különböző hosszúságú darabokat, azután ragasszuk össze úgy, hogy karácsonyfa alakja legyen. Fessük le fehérre vagy zöldre ízlés szerint. Ezután már csak néhány konzervdobozra vagy fémből készült kis vödrökre van szükségünk. Ezeket ragasszuk a fára, majd töltsük fel finomságokkal!

2. Legyen girland a naptár!

A konyhában függő girlandokat is átalakíthatjuk adventi naptárrá! Lógassunk le róla kis vödröket, azokat pedig töltsük fel cukorkákkal és csokoládékkal. Egyszerű, mégis kreatív.

3. Itt a cukor, hol a cukor?

Készíthetünk adventi naptárt kis mézeskalácsházakból! Az édesség a házak alatt rejtőzik majd, de extra ajándék, hogy a házat is megehetjük.

4. A hagyományos mikulászokni

Az imádnivaló mini mikulászoknik megmelengetik a szívünket. Fűzzük fel őket egy szalagra, írjuk rá a számokat, majd kössük fel a nappaliba vagy a konyhába. A zoknikban mindenféle édesség elfér!

5. Használjunk létrát!

Varázsoljunk adventi naptárrá egy kis falétrát! Szintén nagyon ötletes és a vendégek is odáig lesznek érte. A fokokhoz felköthetünk egy-egy szalagot, arra pedig muszlin kézműves tasakokat. Ezek fogják rejteni a kis ajándékokat és üzeneteket.

6. Örökzöld naptár

Persze dönthetünk úgy, hogy egy egyszerű ruhaanyag lesz az adventi naptárunk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy színes zsebeket varrunk rá karácsonyfaalakban. Ezt később bármelyik adventi időszak alkalmával elővehetjük.

7. Naptár vagy dekoráció?

Kartonpapírból készíthetünk ünnepi falut a kandalló párkányára bajor stílusban. Néhány ház, egy óratorony, egy pékség – mindegyiken számok szerepelnek. Így lesz a díszből adventi naptár.

8. Mindenhol jó, de legjobb otthon

A kis házikók imádnivalóak és az otthonosság érzését keltik. Készítsük el őket színes papírból, rajzoljunk rá ablakokat, ajtókat, azután fűzzük és akasszuk fel például a csillárra. Rejtsük bele az apró meglepetéseket!

9. Zsákbamacska

Töltsünk meg különböző tasakokat vagy zsákokat meglepetésekkel, hajtsuk be a szájukat és rögzítsük. Fehér krétával írjuk fekete papírra a számokat, majd ruhacsipesszel tegyük rá a zsákokra. Voilá! Íme az ünnepi zsákbamacska!

10. Mini ajándékok mindennap

Ugye, milyen szórakoztató lenne mindennap egy mini ajándékot kapni? Mindössze annyit kell tennünk, hogy vásárolunk különböző méretű dobozokat, megtöltjük mindenféle földi jóval és ráragasztjuk például egy általunk kifestett vászonra. Már csak a számok hiányoznak róla és kész is az adventi naptár!

Tetszik valamelyik? Akkor készítsd el, nem baj, ha nem sikerül tökéletesre!

Nézd meg ezt is:

No Comments