7 tipp, hogy felejthetetlen legyen a céges karácsonyi buli

Az ember nem mindennap rendez céges bulit, nem igaz? Tudom, elég nagy a nyomás most rajtad, de ne izgulj! Ezekkel az ötletekkel garantáltan a karácsonyi lesz az év legjobb bulija!

1. tipp: Legyen témája!

Minden jó bulinak van témája. Visszarepítheted a munkatársakat a ’80-as vagy a ’90-es évekbe, de akár szuperhősöknek is beöltözhettek. Az a jó téma, amely egyszerre szórakoztató és lehet róla beszélgetést kezdeményezni.

2. tipp: Ne feledkezz meg az ételről!

Ez nem kérdés! A vendégeket a legjobban finom falatokkal lehet boldoggá tenni. Édességek, sósságok, vegetáriánus és mentes rágcsálnivalók is kerüljenek az asztalra. Senki ne érezze úgy, hogy elfeledkeztek róla! Persze a változatosság az italoknál is fontos, hiszen mindenki mást részesít előnyben.

3. tipp: Díszítsd fel a helyet!

A karácsonyi partikat legtöbbször az irodában szokták tartani. Ez azonban nem azt jelenti, hogy unalmasnak kell lennie. Egy kreatív dekorációval könnyedén szórakoztatóvá varázsolhatod. A legjobb, ha a díszítés illik a témához!

4. tipp: Legyen zene!

A jó zene a kulcsa egy jó bulinak. Ha például ’80-as évek partit tervezel, akkor gondoskodj róla, hogy a zene is ezt tükrözze.

5. tipp: Legyenek játékos feladatok!

Előfordulhat, hogy a beszélgetés és a zene nem elég ahhoz, hogy egy felejthetetlen buli kerekedjen ki. Ilyenkor jöhetnek szóba a különböző csoportos játékok és feladatok. Ezek alkalmasak csapatépítésre is. Arra figyelj, hogy adj időt a vendégeknek, hadd üdvözöljék egymást, hadd merüljenek bele egy-egy társalgásba, a játék csak ezután következzen.

6. tipp: Gondoskodj emléktárgyakról!

A kis emléktárgyak kiválóak arra, hogy emlékeztessenek a partira. Ráadásul a vendégek is sokkal jobban érzik magukat, mintha üres kézzel távoznának. Nem kell drága ajándékokra gondolnod! Szóba jöhetnek például a kulcstartók, mágnesek vagy köszönőkártyák. Próbálkozz a lehető legszemélyesebbé tenni!

7. tipp: Figyelj rá, hogy ne szabaduljon el a buli!

Egy partinak szórakoztatónak kell lennie, de ez nem azt jelenti, hogy zajosnak is. Figyelj a zavarba ejtő helyzetekre és az emberek magatartására! Hiszen egy buli lebonyolítása nemcsak a megszervezéséből, hanem a jó hangulat fenntartásából is áll.

Szóval, egy céges buli is lehet jó, nem muszáj, hogy pogácsát majszolva álljanak a kollégák a sarokban feszengve.

Ugye?

Olvasd el ezt is:

No Comments