Akik korán karácsonyra hangolják a környezetüket, ők boldogabbak másoknál

Amikor november elején véget ér a Halloween, akkor már ezerrel a lakást díszíted karácsonyra? Nyugi, nincs veled semmi baj! A pszichológusok szerint azok, akik korán megkezdik az ünnepi díszítgetést, ők boldogabbak az átlagnál.

Ha már november elején azon gondolkozol, hogy idén milyen karácsonyi díszt tegyél fel, akkor nyugi nem vagy földönkívüli. Sokan szeretik a karácsonyi díszeket, az ünnepi kivilágítást, az ünnepi figurákat, hógömböket, girlandokat és karácsonyi kopogtatókat, az adventi koszorúkról nem is beszélve.

A karácsony az örömről és a családról szól. Fények és varázslat. Sokan szeretnék, ha ez az időszak legalább egy hónapig kitartani, vagy még tovább. Viszont a karácsony elején történő díszítésnek mélyebb jelentése van az aranyos dekorációkon túl. A karácsony akkor lesz még szebb a gyermekeink szemében, ha az emlékekről, és a hangulatról szól ez az időszak. És ahhoz, hogy ez meglegyen elengedethetetlen a dekoráció!

A pszichológusok szerint az emberek, akik korábban kezdik el a karácsonyi készülődést ők boldogabbak, és kevésbé várják stresszes az ünnepet. A dekorációk élénk színei ugyanis javítanak a hangulatunkon és növelik a téli hidegben lecsökkent energiaszintünket is.

Az igazi karácsonyrajongóknál ez a szezon a karácsonyi filmekről szól, a közös sütisütésről, a Mikulás várásáról, a karácsonyi fényekről és az ünnepi pizsamákban töltött napokról. Semmi gond azzal, hogy te szeretnéd kiélvezni ezt az ünnepet!

Egyáltalán nem para, ha a te lakásod már ünnepi fényben pompázik. Mi csak bíztatni tudunk arra, hogy díszítsd fel a lakást és légy boldog a következő egy hónapban!

Ezt olvastad már?

No Comments