A tudomány szerint a *boldogság kulcsa* havi egy randi a férjeddel

Randizni jó. Randizni izgalmas. Főleg addig, amíg az embernek nincs gyereke. Mert onnantól kezdve már nem olyan egyszerű az ügy. Pedig több tanulmány szerint havonta legalább egyszer fontos lenne egy randi a férjeddel a jól működő házasság érdekében.

Persze ez nem újdonság, sok helyről hallottuk már, hogy mennyire tanácsos, hogy a gyerekek megszületése után ne csak anyuci és apuci legyünk, hanem nő és férfi. Mert ezek a különleges és romantikus alkalmak feltöltenek és segítenek abban is, hogy szóhoz jussunk és tudjunk végre BESZÉLGETNI a egymással…gyerekek nélkül.

A Lincoln Egyetem professzora, Steve McKay ennél még tovább akart menni, és azt is szerette volna tudni, hogy vajon ezeknek a romantikus estéknek konkrétan milyen pozitív hatásai vannak. Ennek érdekében tanulmányozta Nagy-Britannia háztartási felméréseit és úgy tűnik, hogy sikerült neki megválaszolni a kérdést.

A felmérésbe tízezer olyan brit anyát vontak be, akik házasságban élnek vagy legalábbis élettársi közösségben gyermekeik apjával és – a következetesség okán – akiknek gyermeke 9 hónapos. Amikor megvizsgálták, hogy mi az oka annak, hogy a párok együtt vannak, a legfőbb okok nagyon hasonlók voltak: a szoros kapcsolat, a házasság köteléke, a kor és a végzettség.

Annak érdekében, hogy tovább tisztázzák az eredményeket, kivették ezeket a faktorokat, és megdöbbentő eredményre jutottak. Méghozzá arra, hogy azok a párok, akik rendszeresen randiztak, vagyis kettesben is töltöttek tartalmas időt, nagyobb eséllyel maradtak együtt, mint azok, akik csak néha jártak el.

Azok a párok, akik együtt élnek ugyan, de nincsenek összeházasodva, nem mutattak jobb eredményt, amint azok, akik házasok, de nem randiznak egymással. Hogy ez miért van? Nos, a kutatók arra jutottak, hogy a házaspárok szeretnék még jobban megerősíteni kapcsolatukat, ezért számukra egy együtt töltött romantikus este különleges jelentéssel bír. A nem házas párok esetében ezt pont fordítva tapasztalták, és úgy vélik azért, mert náluk nincs meg ugyanaz az elkötelezettség, mint akik hivatalosan is összekötötték az életüket.

Ez is érdekelhet:

forrás

No Comments