6 dolog, amit sose mondj egy szinglinek az ünnepek alatt

Még egy barátságos és szeretetteljes beszélgetés is lehet fárasztó. Arról nem beszélve, hogy egy-egy rosszul megválasztott mondat akár kellemetlen pillanatokat vagy veszekedéseket is szülhet. Ezért mindig figyelj oda, mit mondasz egy szinglinek az ünnepeket alatt.

1. „Randizol most valakivel?”

Ha valakivel nagyon közeli kapcsolatban állsz és egyébként is mindent megbeszéltek, akkor nyugodtan felteheted ezt a kérdést. Ha nem, akkor semmiképp! Túlságosan hozzászoktunk már ahhoz ebben a kultúrában, hogy a kapcsolati státusz hozzátartozik az önmegvalósítás mércéjéhez. Holott ez tulajdonképpen az érintetten kívül nem sok mindenkire tartozik…

Ha mindenképp érdeklődni akarsz felőle, így fejezve ki a szeretetedet, akkor kérdezd inkább ezt: „Találkoztál új barátokkal, vagy voltál valami érdekes kiránduláson, esetleg eseményen, mióta utoljára beszéltünk?” Ha valaki olyan életszakaszban van, ahol sok változás éri, akkor ez egy jó beszélgetésindító lesz.

2. „Akkor fog rád találni a szerelem, amikor a legkevésbé számítasz rá.”

Eljött az igazság pillanata! Ez a kijelentés… szívás! Nemcsak klisé, de gondolj bele, mit lehet erre válaszolni? „Igen, igazad van! Akkor csak ülök itt, amíg értem nem jön.” Ez egy passzív, retorikus kijelentés, amely a legrosszabb esetben elutasítóan és leereszkedően is hangozhat.

Ha ez a mondat tolulna a nyelvedre, ne mondj inkább semmit! Még akkor sem, ha pszichológus vagy a szerelem orvosa vagy. A karácsony nem a kéretlen tanácsok ideje.

3. „Nézzünk fel a társkeresőre!”

Néhány ital és ez a javaslat biztosan felmerül. Azoknak, akik sosem használtak még társkeresőt, ez egy kísértés lehet. Ahelyett azonban, hogy kellemetlen helyzetbe hozod saját magadat és az érintettet is, ne a másik társkereső alkalmazását böngészve szórakoztasd magadat.

Inkább beszélgessetek, játszatok scrabble-t vagy nézzétek az ünnepi műsorokat, de a szerelem és a társkeresés kerüljön feketelistára.

4. „Én nem szívesen lennék egyedülálló a mai korban.”

Nem is csoda. A randizás meglehetősen átalakult az utóbbi évtizedekben. Viszont: ha hangosan kimondod, attól még nem fog változni semmi. Ez nem túl megnyugtató gondolat és semmi szükség rá egy ünnepi pillanatban.

Kezdj el inkább arról beszélni, mennyire megváltozott a technológia és az emberi kommunikáció, majd kérd ki a jelenlévők véleményét is erről. „Hogyan érint ez titeket?” Vagy: „Mit gondoltok erről? Szeretitek vagy sem az internet korát?”

5. „De te olyan jó fogás vagy!”

Csodálatos, hogy ezt megállapítottad. Valójában a legnagyobb bókként szokták tálalni, de ritkán tévesen is lehet értelmezni. Főleg mivel az illető, akinek mondod, azonnal azt gondolhatja: „Szuper! És ha ilyen jó fogás vagyok, akkor miért nem akar engem senki?”

Ehelyett a mondat helyett bókolj inkább. Persze csakis őszintén, hiszen a hazug bókokra senki sem kíváncsi.

6. „Először önmagadra kell összpontosítanod, mielőtt szerelemebe esel.”

Ezt a mondatot szintén nem akarja hallani senki. Azt sugallja, hogy előbb a munkában vagy a magánéletben kell „teljesítenie” az illetőnek, ha azt akarja, hogy elég jó legyen valakinek. Számtalan oka lehet annak, hogy valaki egyedül van, többek között akár a karrierépítés vagy az önfejlesztés is, de ez szintén csak rá tartozik.

Kezdjetek el beszélgetni inkább a másik szenvedélyéről vagy arról, miben tehetséges. Sokkal hálásabb téma, mint a másik szerelmi életét (vagy annak hiányát) boncolgatni – főleg az ünnepi asztalnál.

Inkább nézzétek meg ezt:

No Comments