5 dolog, amit tudnod kell róla, mielőtt komolyra fordul a dolog… és nem mindegyik kellemes…

Mindannyian úgy mondunk igent az első randevúra, hogy a legjobbakat reméljük. Többek között azt is, hogy végre vége lesz a magányosan eltöltött napoknak. Ezzel máris kialakul a vágy a másik megismerésére, ugyanakkor vonakodunk feltenni a kérdéseket.

De vajon miért van ez így? Leginkább azért, mert félünk a választól. Pedig rendkívül fontos tudni néhány alapvető dolgot a kiszemeltedről, mielőtt elköteleznéd magadat.

1. Házas?

Tudom mit gondolsz. Komolyan fel kell tenni ezt a kérdést? A válasz egyértelműen: IGEN! Csodálkoznál, ha tudnád, hány házas ember akar újra randevúzni másokkal. Néhányuk nyitott házasságban él, míg mások csak kalandot keresnek. Bárhogy is, tudnod kell a választ!

Ha a kiszemelt férfi ujján ott a karikagyűrű, akkor el kell döntened: szeretnél kapcsolatot kialakítani egy házas emberrel?

2. Meddig volt egyedülálló?

Ez leginkább akkor fontos, ha az illető elvált. A szakértők ugyanis azt javasolják, hogy ne randizz valakivel, aki az elmúlt két évben adta be a válási papírokat. Ennek a jogi procedúra és a hosszabb gyógyulási idő az oka. Egy frissen elvált férfi nem fog készen állni rád – annak ellenére sem, hogy ő mit gondol erről.

Senki nem akar randizni valakivel, aki titokban még mindig az exe után epekedik, ugye?

3. Mivel foglalkozik?

Ezt miért kell? – kérdezhetnéd. Azért, mert a választól függ, hogy a férfi mennyire biztonságos pénzügyileg és érzelmileg. Tudniillik egy munkanélküli vagy a kirúgás szélén álló férfi érzelmileg is sokkal kiszolgáltatottabb.

Lehet, hogy régóta keres munkát, de nem talál. Az is, hogy problémák voltak a régi munkahelyén, ezért kellett váltania. Ezek a helyzetek bizonytalanságot és alacsony önértékelést szülnek. Ó, és még valami: nem támogatják az egészséges párkapcsolatok kezdeti fázisát.

Így van lehetőséged mérlegelni, hogy belevágsz-e egy kapcsolatba.

4. Milyen a kapcsolata a családjával?

A család az első számú kötelék, az első számú kapcsolat. Ezért elengedhetetlen tudni, hogy jön ki a szüleivel és a testvéreivel. Ha a válasz az, hogy szoros kapcsolatot ápol velük, hogy imádja az anyukáját és rengeteg vasárnap estét végigbeszélgettek már, akkor megnyugodhatsz, mert ez azt jelenti, hogy képes az egészséges érzelmi kapcsolatok kialakítására.

Viszont, ha arról beszél, hogy a családja szétszóródott az országban, és évek óta nem látta őket, akkor nem biztos, hogy képes a mély kapcsolatok kialakítására. Hiszen az alapvető emberi kapcsolódás mintája befolyásolja, hogy mi milyen mintát alakítunk ki felnőttként.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy csak tökéletes családi háttérrel rendelkező férfival találkozz – ebből egyébként meglepően kevés van – de nem árt felkészülnöd arra, hogy milyen sérülésekkel érkezik.

5. Vannak gyerekei?

A gyerekek mindent megváltoztatnak. Befolyásolják a kapcsolatot, hiszen ők állnak az első helyen. Minden alkalommal elsőbbséget fognak élvezni. Persze nincs ezzel semmi gond, hiszen lehet, hogy neked is vannak gyermekeid és ezért megérted, hogy ők a legfontosabbak. Vagy mondjuk nincsenek, de elfogadod, hogy egy szülőnek mindig a lurkók az elsők.

De talán nem… Talán te akarsz az első helyen állni, vagy egyszerűen nem akarsz gyermeket a családba. És ez rendben is van így. Ezért kell feltenned a kérdést. Így biztosan nem fogsz időt pazarolni valakire, aki valamilyen szempontból nem az eseted.

Talán elsőre meredeknek érzed ezeket a kérdéseket, de mindenképp hozzásegíthetnek ahhoz, hogy ne szerezz életre szóló sérüléseket. És ő sem. Ha ugyanis nem egymást keresitek, és vannak nálatok kizáró okok, akkor az mindenkinek jobb, ha rögtön az elején kiderül.

Nézd meg ezt is:

No Comments