Íme a legszebb karácsonyi vásárok, ahová néhány óra alatt eljuthatsz

Egyre közelebb a Szenteste és te még nem voltál egyik adventi vásárban sem? Nincs mese, itt az idő, hogy végre te is kikapcsolódj legalább egy délután erejéig, miközben forralt borral a kezedben sétálgatsz, vásárolgatsz, vagy egyszerűen csak elmerülsz a karácsonyi forgatagban. Mutatunk 5 olyan várost, ahová gyorsan eljuthatsz és csodaszép a karácsonyi vásár!

Bécs

Vonattal és autóval is cirka 3 óra alatt elérhető Ausztria legszebb városa, ami híres a híres karácsonyi vásáráról. Ha még nem jártál a bécsi karácsonyi vásárban, akkor irány a Városháza tér (Rathauseplatz), ugyanis itt varázslatos ünnepi piac vár. A karácsonyi ajándékokat áruló standok mellett sok édességes és finom italokat kínáló bódé is várja a látogatókat. Mi azt tanácsoljuk, hogy ne hagyd ki a híres bécsi puncsot, amit kérj bögrével, és ha megittad, akkor vidd haza emlékbe a bögrét.

fotó: unsplash

Prága

Távolsági busszal, fapados járattal, vagy autóval könnyen elérhető a Csehország fővárosa is, ami minden évben ámulatba ejti az oda látogatókat. Az egyébként romantikus város ilyenkor még bájosabb, mint egyébként, ráadásul attól sem kell félned, hogy a vásárnak vége van a karácsonnyal. Érdemes Prágába indulni az ünnepek után is, hiszen január 6-ig látható a híres vásár a Vencel téren.

Pozsony

Pozsony Fő terén, a Ferencesek terén, és a Hviezdoslav téren is az ünnepekhez közeledve terjengenek a karácsonyi illatok, hiszen a téren felállított fabódékban a nemzeti gasztronómia különlegességeit és italait kóstolhatjuk meg. A régi városháza udvarán kézműves termékeket vásárolhatunk, de természetes az éhes szájak jól lakhatnak különleges ostyákkal, forró groggal, vagy karácsonyi mézsörrel is.

fotó: https://slovakia.travel/

Berlin

Nem is csak egy karácsonyi vásár vár a német fővárosban, ahová mindkét fapados légitársaság indít olcsó járatokat. Akár úgy is kalkulálhatsz, hogy reggel elrepülsz és az esti járattal hazajössz, így szállást sem kell keresned. A legszebb vásár a Gendarmenmarkton található Weihnachtszaube, ahol rengeteg gasztronómiai különlegesség is vár, például sült alma és fehér csokis tej. Ezenkívül érdemes még felkeresned a Spandauer Straßet, az Alexanderstraßet, a Potsdamer Platzot és a Kantstraßet is, hiszen itt is várnak az adventi vásárok.

fotó: unsplash

München

A történészek szerint a legrégebbi német karácsonyi vásár a müncheni volt, amit már 1310-ben megrendeztek. A Marienplatzon található vásár nagyon forgalmas és legalább 3 millió ember megfordul itt, de évek óta mit sem veszített szépségéből. München könnyen elérhető repülővel, és a sör mellett a németek kedvenc forralt borát is megkóstolhatod itt.

Ezt olvastad már?

No Comments