Akkor is lehet ünnepelni karácsonykor, ha idén nincs párkapcsolatod

Egyedül töltöd idén az ünnepeket, mert nem rabolta el senki a szívedet, vagy éppen most intettél búcsút a kapcsolatodnak? Van ez így! És hidd el: lesz ez még így se! Egyedül is meg lehet és meg is kell birkózni a karácsonnyal!

Ha házasként vagy kapcsolatban élőként olvasod ezt a cikket, akkor is lehetnek olyan emlékeid, amikor bizony egyedül voltál az ünnepekkor, és emésztetted magad.

Mert mit csinál az ember lánya, ha kap egy csodás karácsonyi üdvözlőlapot / képeslapot amin ott virít egy meghitt családi közös kép? Legszívesebben elsírná magát! És igen, vannak akik karácsonyra másoknak közös képeket küldenek a boldog és kiegyensúlyozott családjukról, hogy te úgy érezd magad, mint Noé bárkáján az az egyetlen állatka, akinek nincs párja.

Vagy amikor meghívnak egy karácsonyi buliba, vagy egy céges partira, esetleg családi összejövetelre, ahol aztán felmerül a kérdés. Tudod, AZ A KÉRDÉS! Randizol most valakivel? Te pedig mosolyogsz és mondod, hogy nem, és a fejedben máris tervezed a menekülési útvonalat a további kapcsolatodat érintő kérdések elől.

Mert nem szeretnél több a párkapcsolatodra vonatkozó kérdést megválaszolni, helyette inkább beszélgetnél arról a szuper sorozatról, amit legutóbb láttál a Netflixen, vagy a munkádról, de igazából bármi másról, ami nem a szerelmi életed.

Rendben van, hogy nemet mondasz a karácsonyi partiknak, az is rendben van, hogy néha szorongást, és szomorúságot érzel, mert neked nincs senkid. Az is rendben van, hogy másra tereled a szót a kapcsolati státuszod helyett egy beszélgetésben. Inkább az álmaidról, a céljaidról és a munkádról beszélsz, ahelyett, hogy a nem létező szerelmi életedet boncolgatnád a nagymamáddal, a főnököddel, vagy éppen a volt osztálytársaddal.

Az is rendben van, ha karácsonykor otthon ülsz és az összes giccses karácsonyi filmet megnézed a tévében, mert legalább ezt az időt magaddal töltöd.

És hidd el, hogy eljön majd annak is az ideje, amikor nem egyedül nézed majd ezeket a filmeket! Ez most egy ilyen ünnep, kérlek legyél kedves magadhoz, és értsd meg, hogy nem attól függ a boldogságunk, hogy épp mi a párkapcsolati státuszunk…

Ezt olvastad már?

No Comments