Mit vegyél egy könyvrajongónak, ha nem akarsz könyvet venni?

Van egy könyvmoly barátod, vagy családtagod, aki sorra falja a könyveket? Segítünk, hogy olyan ajándékot válassz, amivel nem lőhetsz mellé.

Persze egy könyvmolynak a könyv a legjobb ajándék, de ha az ismerősöd olyan mértékben fogyasztja a könyveket, hogy nem tudod, hogy éppen melyiket vette már meg magának, vagy melyiket tervezi, akkor érdemesebb inkább olyan ajándékkal kedveskedni, ami nem könyv, de mégis kapcsolódik a könyvekhez. Jöjjön most jó pár olyan ötlet, aminek minden könyvszerető örül majd idén a karácsonykor!

Könyves póló

Nincs is jobb választás egy könyvmolynak, mint egy vicces feliratos póló, amivel hirdetheti, hogy mennyire könyvmoly. Ez az egyértelmű üzenettel rendelkező póló mindenkinek üzen 🙂 Itt szerezhető be!

Könyvtasi tizkicsikönyvtől

Az Instagram legcsodásabb könyves képeit készíti Daniella, aki a fotózás mellett a blogján is megosztja az olvasás élményeit. Tízkicsikönyv nemrég új projektbe kezdett. Bíró Erikával textilmintákat terveztek és ezekből készítettek könyvtasikat, azaz könyves tárolókat. A csodás mintás könyvtasik megvédik a könyveket utazás közben, így biztos, hogy semmi baja nem lehet a kedvenc regényednek, ha ebbe rejted. Érdemes követni tízkicsikönyvet az Instagramon, mert limitált példányban érkeznek a könyvtasik hamarosan!

Vászontáskák írók arcképeivel

Tudod, hogy a megajándékozottad odáig van George Orwellért? Esetleg Szabó Magda rajongó? Netán Pilinszky János csodás verseiért rajong? A Bestsellers bookban (Budapest, Október 6. utca 11.) különleges írói arcképekkel díszített vászontáskákat szerezhetsz be. A kínálatban van Franz Kafka, Bohumil Hrabal, Agatha Christie, Faludy György, Hercule Poirot, Charles Bukowski, Márai Sándor, Esterházy Péter, Ady Endre, József Attila, Haruki Murakami, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Karinthy Frigyes, Margaret Atwood, Anne Frank, Petri György, Fjodor Dosztojevszkij, Milan Kundera, Thomas Mann, Radnóti Miklós, Csáth Géza.

Irodalmi pólók a VATES-től

View this post on Instagram

🔸PORTRAITS TOTE BAG 🔶

A post shared by Vates (@vatesproject) on

Maradva az irodalmi vonalon, nemrég új magyar márka debültált. A VATES projekt a magyar irodalmi élet híres alakjaival ellátott ruhákat tervez. Pólóik között megtalálható a Nyugatosak mindegyike szinte, de pulcsiban, és vászontásban is elég menő minták rendelhetőek. Nézz körül szét nálunk itt: vates.hu

Van időm olvasni olvasónapló

Szabados Ágnes nem csak az RTL Klub híradójából lehet ismerős a könyvmolyoknak. Ági a Lapozz a 99-re könyves podcast műsorvezetője, és a Nincs időm olvasni kihívás megalkotója. Ági és a klubtagok minden hónapban elolvasnak egy-egy könyet (vagy választanak egy témából) , és aztán közösen kibeszélik, hogy kinek hogy tetszett. Ági idén elkészítette a tavaly már megjelent olvasónaplójának továbbfejlesztett változtatát, amiben tipppek és feladatok is várják a könyvmolyokat, hogy még többet olvassanak. A naplóban megörökíthető minden elolvasott könyvről a véleményünk, első benyomásunk és különböző kihívásokat is találnak benne könyvmolyok. Itt rendelheted meg!

100 könyv kaparós kép

Ha tudod, hogy a megajándékozottad szereti a könyves kihívásokat, akkor lepd meg egy kaparós képpel, amin a világ 100 legklasszikusabb könyvét találja. Ha kiolvasta már valamelyiket, akkor lekaparhatja az adott rublikát. Itt rendelheted meg!

Neked van még könyves ajándék ötleted? Írd meg nekünk kommentben!

Ezt olvastad már?

No Comments