5 hely, ahol *tényleg* van hó karácsonykor is (és csak néhány órányira van)!

10 fok, szitáló eső, és némi köd. Úgy tűnik idén ezt kapjuk a Jézuskától karácsonyra. Évek óta nem volt havas karácsonyunk, így csak azok juthatnak hóhoz, akik szívesen utaznak érte. Hoztunk 5 olyan könnyen elérhető úticélt, ahol te is találsz bőven a fehér hótakaróból!

Havazás nélkül nem igazi a karácsony! Sokan tartják ezt a mondást, és sajnos egyet tudunk érteni. A mai világunkban viszont a globális felmelegedés miatt inkább tavaszi eső van december végén, mint havazás, így ha tényleg látni szeretnénk havat, netán szánkóznánk, esetleg síelnénk akkor utaznunk kell az élményért. Mutatjuk, hogy hová menjetek kedves hórajongók:

Ausztria

Bad Kleinkirchheim, Hauereck – St. Kathrein, Holzmeisterlifte Sommeralm és még sorolhatnánk. Bármelyik osztrák síparadicsomot választod, itt tuti, hogy találsz havat. Ráadásul nagyon közel van a magyar határhoz, mind a stájer, mind a karintiai pályákat elérhetjük 1-2 órán belül autóval. Egyre többen látogatnak Tirolba, vagy Salzburg tartományokba is, itt is rengeteg jó minőségű hegy várja a havas tájak szerelmeseit.

Románia

Bár nincs a szomszédban, de annál szebb látvány télen a havas Hargita hegység. A Hargita egyébként egy vulkáni hegyvonulat a Keleti-Kárpátokban, és kedvelt úticél azok számára, akik szeretik az érintetlen természetet. Itt leginkább sétálni lehet a havas fák között, és meghódítani a havas csúcsokat.

Hargitai kilátás

Norvégia

Igaz a térképen sincs közel hozzánk Norvégia, de repülővel néhány óra alatt ott lehet lenni, és itt biztos, hogy találsz havat. Sőt! Az egész norvég sziget október végétől februárig szinte hó alatt van. Az egyik legszebb havas kilátó Tromsø-ben található (észak Norvégia), de látogass akár csak Osloba, Bergenbe, Stavangerbe, vagy éppen Lillehammerbe a hegyeken hatalmas hómennyiség vár.

Bergen havas hegyei

Olaszország

Tarvisio, Livigno, Cortina d’Ampezzo – íme a három legnépszerűbb olasz hegycsúcs, ahol biztos, hogy találsz havat idén karácsonykor is. Az olasz sípályák nagyon népszerűek, és bár egy kicsit többet kell értük utazni (6-8 órát is akár), de a látványért megéri.

Szlovénia

Szerencsére Szlovénia nincs tőlünk messze, és a sípályák olcsóbbak, mint az osztrák társai, és semmivel sem rosszabbak. A legnagyobb sípályáját Maribor Pohorje-nek hívják, itt 41,5 kilométernyi pálya várja a profi lesiklókat. Sok kedvező szállás is van a környéken, így ha olcsón szeretnél havas terepen lesiklani, akkor ajánljuk Szlovéniát.

Ezt olvastad már?

No Comments