Szeresd magad annyira, hogy ne másoktól várd el a megerősítést…

Önmagadat szeretni kihívás. Sokszor talán lehetetlennek érzed, holott egyáltalán nem az. Képes lehetsz szeretni magadat azokon a napokon is, amikor legszívesebben minden tükröt összetörnél a lakásban.

Szeretheted magadat, mert megérdemled a szeretetet. Megérdemled azt a szeretetet, amelyet mindenki másnak oly bőkezűen adsz, de magadtól megvonod.

Megengedheted magadnak, hogy az legyél, aki valójában vagy, aki szeretnél lenni anélkül, hogy emiatt rosszul kellene érezned magadat. Annyira megérdemled, hogy önmagad legyél, mint amennyire mindenki más is megérdemli.

A szerelem nem ismer akadályokat.

Megengedheted magadnak, hogy teljes szívből, igaz szerelemmel szeresd azt az embert, aki visszanéz rád a tükörből, mert bátor, erős és okos vagy. Sokkal több annál, mint gondolnád. Sokkal több, mint amit eddig engedtél magadnak.

Nincs baj azzal, ha szereted magadat!

Persze tudom, hogy az önszeretet nem mindig könnyű. Vannak olyan napok, amikor meglehetősen nehéz. Ezt kár tagadni. Mert ezeken a napokon kicsinek érzed magadat. Kicsinek, tehetetlennek és értéktelennek. Ez alól senki sem mentesül. A rossz önértékelés ott kullog mögöttünk és csak arra vár, mikor csaphat le ránk.

Ezért az önszeretet kihívás…,

…de megéri harcolni érte.

Mert ha szereted magadat, akkor nem hagyod, hogy bárki is ártson neked – akár egy ember, akár egy érzés. Akkor távol maradsz a mérgező helyektől és emberektől. Akkor nem hozod magadat olyan helyzetekbe, amelyekből biztosan sérülten kerülsz ki.

Szeresd magadat annyira, hogy megköveteld a megérdemelt tiszteletet azoktól, akik körülvesznek. Te vagy az egyetlen, aki jól ismer téged – de ismerhetnéd még jobban is magadat azáltal, hogy feltárod az éned kellemetlenebb oldalát is. Ha magadhoz öleled ahelyett, hogy félnél tőle.

Ne szaladj el önmagad elől, inkább kezdd el imádni azokat a részeket, amelyektől eddig menekültél. Hiszen ezek a részek is hozzád tartoznak. Tudd, hogy senki sem tökéletes, és mindenkiben van bizonytalanság.

A szeretet a szívedben elég – bőven jut belőle neked is. Az önszeretet nem önzőség, hanem egy szükséges és fontos dolog. Valami, amit megérdemelsz. Nagyon is!

Úgyhogy ne feledd: képes vagy szeretni önmagadat.

És ez több, mint elég…

Olvasd el ezt is:

No Comments