A mérgező emberek SOHA nem fogják elismerni, hogy fájdalmat okoznak neked…

A mérgező kapcsolatokkal az a baj, hogy folyton visszahúznak. Hiába akarsz fejlődni, előrelépni vagy csak boldog lenni, ők biztosan nem fogják hagyni.

A mérgező emberek nem kérnek elnézést. Ha mégis, azt sem gondolják komolyan. Csak akkor teszik, ha manipulálni akarnak a bocsánatkéréssel. Ha el akarják érni, hogy azt gondold: megérdemlik a megbocsájtást.

Ellenkező esetben sosem fogják beismerni a vétségeiket. Mindig másokban fogják keresni a hibát, adott esetben benned, mert nem elég érettek ahhoz, hogy vállalják a felelősséget a saját cselekedeteikért.

Úgy vélik, hogy a múltbéli vagy a jelenlegi körülményeik tehetnek mindenről.

Kibúvókat keresnek a vétség alól…

Mindez nem történt volna meg, ha a főnök nem tart bent tovább vagy ha nem hívnak meg még egy sörre a kocsmában. Ehhez hasonló kifogásokkal próbálnak megtéveszteni téged.

Ha van elég bátorságod szembeszállni velük, akkor a helyzet teljesen megfordul. Elkezdik sorra venni azokat a kedvességeket és szívességeket, amiket megtettek neked, és mennyire hálátlan vagy, hogy te ezt nem értékeled. Képesek megemlíteni, hogy te sem vagy tökéletes, és ők ezt egyébként sem hozták fel neked soha.

A mérgező emberek sosem fogják beismerni, ha tévedtek. Sosem döntenek megfontoltan és sosem látják meg, min kellene változtatniuk. Nem számít, mit csinálsz, mennyire szereted őket, sosem fogsz ellenük nyerni.

Manipulálással be fogják bizonyítani: ártatlanok.

Hazugságokat és pletykákat terjesztenek.

Kifordítják az igazságot, hogy illeszkedjen a meséjükhöz.

Kiabálhatsz velük. Átkozhatod őket. A szemük elé tárhatod a tényeket… Mindez semmin nem fog változtatni. Tehetségük van a saját igazságuk megteremtéséhez. Ráadásul arra törekszenek, hogy minél több ember elhiggye az állításukat, így a végén te fogsz őrültnek tűnni. Te leszel a rossz.

Ha szemtől szembe kerülsz egy mérgező emberrel, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy elmenekülsz. Soha nem fogsz tudni rendesen beszélni velük, nem fogják meglátni a helyzetet a te szemszögedből, sosem fogják beismerni, ha egyszer túl messzire mentek.

A mérgező emberek csak magukra gondolnak…

Rád egyáltalán nem… Ezt soha ne felejtsd el…

Olvasd el ezt is:

16 hozzászólás

 • comment-avatar
  Roik Marika 2020 január 8. (11:10 de.)

  Mi van akkor ha nem egyértelműek a jelek?

 • comment-avatar
  Callisto 2020 január 8. (4:35 du.)

  És ha ez a valaki családtag? Akkor mi van?

  • comment-avatar
   KARAKÓ TAMÁS 2020 január 9. (6:49 du.)

   szard le és ne foglalkozz vele, mert képletesen szólva megöl, ezt úgy mondom, hogy kedvesem fiaival és családjával alig kontaktol, ők is ilyen manipulatív bűntelenek…..nem is vitatkozunk semmin tényleg jóü nélkülük…hidd el

 • comment-avatar
  Igen 2020 január 9. (1:08 de.)

  Tok jo lenne olvasni valami pozitívat is ebben a bejegyzesben. Lehet, hogy a “mergezo” emberek is szeretnék, ha mashogy lennenek a dolgok. 🙂

 • comment-avatar
  Adrienn 2020 január 9. (2:21 du.)

  És ha a gyerekem ilyen?😢

 • comment-avatar
  Cicc 2020 január 9. (8:42 du.)

  Adrienn ,nekem is 😧

 • comment-avatar
  Lola 2020 január 10. (8:11 du.)

  Adrienn!Nekem is sajnos. Ezt ugy hivjak hogy narcisztikus viselkedès.Kerlek olvass rola könnyebbit majd.

 • comment-avatar
  Keta 2020 január 10. (8:40 du.)

  Sajnos az én családomban is van egy ilyen személy 😞 Nagyon nehéz együtt élni vele. Z csak úgy működik, hogy nem kommunikálunk. Az egész családról megvan a véleménye, 3gyereke, 7 unokája, és7 dédunokája van. mindenki rossz, hibás, csak ő nem. Ez fiatal korában is így volt. Akkor érzi jól magát ha valakit feldühít ebből nyeri az energiát. Utána meg úgy viselkedik mintha semmi nem történt volna.

 • comment-avatar
  Csilla 2020 január 11. (9:46 de.)

  Nekem a nővérem ilyen ! Mostmár 3 éve nem beszélünk anyukámmal sem beszél ezért teljesen meg változott anyukám is az én irányomban azóta sokkal jobb a kapcsolatunk. És a nővérem nélkül az életem is más sokkal jobb !!

 • comment-avatar
  Dóczy Éva 2020 január 14. (9:40 de.)

  Megoldás nemigen van az ilyen gyilkos helyzetre, emberre, de valamiféle kiút talán létezik. 1.) Tűrni és előbb-utóbb belebetegedni. 2.) Állandóan harcolni nulla eredménnyel. 3.) Menekülőre venni. Én az utóbbit választottam. Különösen nehéz döntés volt, mivel családtagról van szó.

 • comment-avatar
  Ági 2020 január 20. (7:08 du.)

  Jesszusom! Teljesen új vagyok a csoportban, ahogy olvastam ezt az írást, olyan érzésem volt, mintha valaki megmarkolta volna a szívemet és szorítaná amennyire csak tudja…..majdnem ájulás kerülget….ezt az írást az Anyukám és az én viszonyomról írták!

 • comment-avatar
  Gabi 2020 január 24. (9:55 de.)

  Igen. én az édesanyámmal szakítottam meg a kapcsolatomat hasonló okok miatt. Sajnos semmit sem változtatott a viselkedésén azóta sem, kavarja mögöttem a levegőt. A külvilág számára pedig egy kőszívű hálátlan dögnek tűnök. Ha épen, egészségesen akarok élni, emelt fővel kell ezt vállalnom. Nekem ezt dobta a gép.

  • comment-avatar
   Éva 2020 január 25. (7:01 du.)

   Sajnos, nekem is ezt dobta a gép…

 • comment-avatar
  Hamar Milánné 2020 január 24. (12:30 du.)

  Mi van akkor ha ez az ember pont a saját anyám?Évek óta ez megy kb 12 éves korom óta most vagyok 29.Olyanokat kreál aminek nincs valóság alapja. Hiába szembesitem vele mindig én vagyok a rossz. Soha nem lesz kapcsolatom vele.

 • comment-avatar
  T. I 2020 január 25. (8:53 de.)

  HamarMilánné pont az én anyám is ilyen 45 éves kellett hogy legyek hogy rájöjjek, nem nem.,en vagyok a szerencsétlen csak annak állít be mindenhol mindenkinek, azért hogy saját magát fényezze. Évek őta mocskollkodik és lejárat ahol tud. Szitkozódii fenyegetőzik, máshol meg sajnáltatja magát eljátsza az áldozatot. Ha az ember megmondja a véleményét akkor is koborúl mrgy azonnal szórni a hazugságait.

 • comment-avatar
  Lacuska81 2020 január 26. (12:14 du.)

  Nekemaz anyósom ilyen. A mérgező szülő.
  És már a lányán (a feleségem) is felfedezhetőek ezek a vonások..