5 *valóban* őszinte magyarázat arra, hogy miért vagy szingli…

Csak akkor kattints, ha készen állsz az önvizsgálatra.

Nem mindenki hozza meg azt a tudatos döntést, hogy egyedül akar lenni. Vannak, akik keresgélnek, próbálkoznak, de a végeredmény ugyanaz: ismét egy felszívódott másik fél, ismét egy rossz élmény, depresszió, összetört szív.

Vannak, akik nem hajlandóak semmin változtatni, mégis meglepődnek azon, ha ugyanazzal a típussal, ugyanarra az eredményre jutnak.

Szinglinek lenni egyáltalán nem egy átok, mint ahogy a kapcsolatok sem hoznak feltétlenül boldogságot mindenki életébe. Mindegy, hogy milyen helyzetben vagy éppen ma, fontos, hogy tudd, hogy képes vagy változtatni, tanulni, eldobni a régi történeteket, szakítani a régi sémákkal. Ehhez azonban szükséged van arra is, hogy saját magadat megvizsgáld, és felismerd, ha újra és újra elköveted ugyanazt a hibát…

Természetesen minden ember egyedi, és mindenkinél mások a párkapcsolati folyamatok, de ha ezt az öt dolgot elköveted, jó úton haladsz afelé, hogy még sokáig szingli maradj…

1. Nem tanulsz a hibáidból.

A legtöbben ebbe a hibába esünk, mert magunkban a legnehezebb megtalálni a hibát. Azonban ha eddig eljutsz nagyon meg fogsz könnyebbülni, hogy a világ nem is egy olyan rossz hely… Fontos, hogy tudd, mindenki hibázik, és tanulni belőlük hatalmas fejlődés, amire büszke lehetsz! Ha mindig ugyanabban a szituációban találod magad lehet, hogy rosszul választasz, rosszul reagálsz, vagy nem tudod, hogy mire vágysz igazán. Próbálj meg szembenézni azzal, hogy miért vagy mindig ugyanabban a helyzetben, ami egyáltalán nem jó neked…

2. Szerinted nincs normális férfi, akivel megismerkedhetnél.

Ez statisztikailag is lehetetlen. Talán a rossz partnereket akarod megjavítani ahelyett, hogy egy másik típussal próbálkoznál? Van még a Földön olyan, aki rád vár, talán ideje átgondolni a rossz választásaidat, és megkeresni rájuk a miérteket.

3. Túlanalizálsz mindent.

Túlagyalod az sms-t, az üzeneteket, minden mondatát, gesztusait. Folyton készenlétben állsz, ahelyett, hogy néha egyszerűen elengednéd magad és bíznál az ösztöneidben. Ezt a másik is megérzi, hidd el. Lehet, hogy nem életed szerelmével randizol, és tudjuk, hogy tele vagy már sebekkel, de ha elengednéd magad, és kicsit könnyedebben vennéd a dolgokat, lehet, hogy néhány kellemes találkozó is kisülne belőle.

4. Nem foglalkozol a saját félelmeiddel, és gondjaiddal

A legtöbben átestünk már sok csalódáson, és kevés embernek volt boldog és kiegyensúlyozott gyerekkora. Fontos, hogy tudd, a problémák, a hozott batyuk, nem oldódnak és tűnnek el maguktól. Azokkal foglalkozni kell. Azokat kezelni kell. Nem várhatod el a másiktól, hogy a szerelemmel meggyógyítson, hogy elfújja a gondjaidat. A kedvességet, a tiszteletet megérdemled egy kapcsolatban, de a gyógyulás a te felelősséged.

5. Nem bízol benne, és nem hiszed el, amit mond neked

Rögtön úgy nekifutni egy kapcsolatnak, hogy biztosan rossz lesz a vége már az elején eldönti a sorsát. Ha folyton azt hiszed, hogy a másik hazudik, le fog lépni, és biztos becsap nagyon fárasztó. Mindkét félnek. Tudjuk, hogy nem könnyű, de amíg a másik nem ad okot a bizalmatlanságra adj neki esélyt…. Bármi történhet. Még az is, hogy érdemes rá!

Olvasd el ezt is:

No Comments