Újévi fogadalom: önmagadért tedd, különben elbuksz…

Te milyen újévi fogadalmat tettél? Mit szeretnél betartani ebben az évben? Legyen bármi a válaszod, légy büszke magadra minden egyes nap, amikor nem hagyod elveszni. Minden egyes nap, amikor tovább küzdesz, hogy betarthasd.

Vannak olyan újévi fogadalmak, amelyeket minden évben hallasz. Ezeket valószínűleg már te magad is megfogadtad néhányszor. Például idén többet jársz majd edzeni. Abbahagyod a dohányzást. Kevesebbet iszol. Több pénzt takarítasz meg. Egészségesebben táplálkozol. Előléptetnek. Elkezdesz nyelvet tanulni vagy valamilyen hangszeren játszani. Esetleg magadra szedsz néhány új készséget.

Nem számít, milyen újévi fogadalommal indítottad az évet, megtetted az első lépést önmagad legjobb változata felé. Büszke lehetsz magadra! Legyél olyan ember, aki mindig is lenni akartál!

A rossz szokás hátrahagyása és az új szokás bevezetése sosem könnyű feladat. Lesznek pillanatok, amikor azon fogsz tűnődni, hogy miért teszed ezt magaddal? Miért stresszeled magadat az edzéssel vagy az előléptetéssel? De nem szabad elfelejtened az okát!

Azt, hogy fejlődni akarsz. Azt, hogy szeretnél végre úgy tükörbe nézni, hogy azt mondod: büszke vagyok magamra. Ez az, amit akarsz. Ez fog boldoggá tenni hosszú távon.

Ha nincs kedved elmenni edzeni, gondolj az esti randira és arra a passzos ruhára, amit szeretnél felvenni. Ha unod az egészséges ételeket, kezdj el kutakodni a neten új receptek iránt, közben gondolj arra, hogy így tehetsz a legtöbbet a testedért.

Látod?

Ha szem előtt tartod a valódi motivációdat, sokkal könnyebben fog menni. Akkor sokkal könnyebb lesz túllendülni a rosszabb napokon. És a végén azt tudod mondani: igen, megcsináltam! És minél több apró sikert érsz el, annál könnyebben fogsz elindulni az edzőterembe vagy annál kevésbé vágysz már a cigire.

Az egyetlen módja annak, hogy sikeresen véghez vidd az újévi fogadalmaidat: önmagadért tedd. Ne mások nyomására, ne mások unszolására! Ha önmagadért teszed, akkor ragaszkodni fogsz a céljaidhoz és nem lesz megbicsaklás.

Nagy különbség azért járni edzőterembe, mert szeretnéd jobban érezni magadat a testedben, vagy azért, mert mindenki más fogyásra int. Nem mindegy, hogy azért tanulsz hangszeren játszani, mert tényleg érdekel vagy mert meg akarsz felelni valakinek.

Ezért fontos, hogy olyan fogadalmat tegyél, amelyet szenvedélyesen szeretnél. Mert így biztosan nem fogod feladni már február elsején.

Olvasd el ezt is:

No Comments