Kérlek, hagyd el azt, aki csak bánt…

Ne fecséreld az idődet olyan emberekre, akik mindig elintézik, hogy valamiért rosszul érezd magadat. Akik egy jó szót sem tudnak szólni hozzád, nem dicsérnek, nem bókolnak, de minden lehetőséget megragadnak a kritikára.

Ne szánj időt többé azokra az emberekre, akik csak lehúzzák az önbizalmadat és az önértékelésedet. Akik nem tudnak örülni neked, akik nem ünnepelnek veled és nem mutatják meg, mennyire becsülnek.

Hagyd el azokat, akik azt hiszik, hogy jobbak, mint te és mindig figyelmen kívül hagyják az érzéseidet. Semmibe vesznek, mert túl elfoglaltak azzal, hogy magukra koncentráljanak. És még véletlenül se foglalkozz azokkal, akik furcsának vagy gyerekesnek gondolnak csak azért, mert rajongsz valamiért.

Nem éri meg foglalkozni olyanokkal, akik arcáról süt, mennyire lenéznek, mennyire alábecsülnek és mennyire szánalmasnak tartják, hogy te mindig keményen dolgozol. Azokkal se törődj, akik folyton játsszák az áldozatot, mert az ő munkájuk vagy életük nehezebb, mint a tiéd és ezért neked rosszul kell érezned magadat.

Hagyd magad mögött azokat a barátokat, akik folyton csak beszélnek és beszélnek, de soha nem hallgatnak meg. De azokat is, akik dühbe gurulnak az első adandó alkalommal, amikor végre úgy döntesz, hogy magadat helyezed előtérbe velük szemben. Pedig eddig csak velük foglalkoztál, csak őket emelted magad helyett.

Ne szánj időt olyan emberekre, akik bűntudattal érnek el mindent, akik úgy viselkednek, mintha tartoznál nekik, akik meggyőznek arról, hogy rossz barát vagy, ha nem követed vakon minden lépésüket.

Ne pazarolj több energiát az önző és manipulatív barátokra, akik senkivel sem törődnek. Akiknek csak akkor van szükségük rád, amikor akarnak valamit. Akik azt gondolják, hogy a világ körülöttük forog.

Ne foglalkozz azokkal, akik tönkreteszik a jókedvedet a felesleges drámákkal. Tulajdonképp senkivel sem kell barátkoznod vagy beszélned, akivel nem akarsz. Nem számít, milyen múltatok van. Nem számít, mennyire szereted. Tudom, ez nehéz, de nem szabad olyan emberekkel körülvenned magadat, akik károsítják a mentális egészségedet.

Kérlek, hagyd el azokat, akik bántanak!

Olvasd el ezt is:

No Comments