Talán most úgy érzed, hogy soha nem lesz rendben az életed…

Rossz napod van? Netán rossz heted? Legszívesebben ki se mozdulnál otthonról? Az is nehezedre esik, hogy felkelj? Talán úgy tűnik, nem menekülhetsz meg a vihar elől, valójában azonban a felhők fölött igenis ragyog a nap.

Talán azt érzed, soha többé nem lesz rendben az életed.

Mert a szívfájdalom millió darabra tört össze. Azt hitted, hogy ő a nagy ő, együtt lesztek életetek hátralévő részében, két gyereketek lesz és egy fehérkerítéses házatok. Az is lehet, hogy fogalmad sem volt róla, mit hoz a jövő, de abban biztos voltál, hogy vele leszel. Ám nem így történt. Vége lett.

Talán azért gondolod, hogy soha semmi nem lesz már rendben, mert elvesztettél valakit. Nem azért szakadt meg a szíved, mert elhagyott a szerelmed, hanem mert gyászolsz. Nem látod, hogyan tudnád megmászni a gyász hegyét és átjutni a napfényes oldalra. Még az is túl sok energiát igényel, hogy kinyisd a szemedet.

Talán a szíved rendben van, viszont az álmaid derékba törtek. És ez fáj. Talán kudarcot vallottál egy projektben vagy egy állásinterjún. Ez az élmény folyton visszatér, hogy emlékeztessen, talán nem vagy elég jó. Ez a halkan suttogó hang pedig már az egész életedet megmérgezte: fáj a gyomrod, fáj a fejed, a szorongás átissza a napjaidat.

Talán emiatt azt is gondolod, hogy ideje lenne egy dobozba pakolnod minden álmodat és jó mélyre eltemetned, mert úgysem éred el őket.

Bármilyen dolog okozza is nálad a válságot, egy szívfájdalom, a gyász, a csalódás, a bukás, remélem tudod, hogy hamarosan minden rendben lesz. Mert le tudod küzdeni a gyászt, össze tudod ragasztani a szívedet és az álmaidat sem kell eltemetned csak azért, mert néhányszor kudarcot vallottál.

Ugyanis a felhők fölött mindig kék az ég és mindig süt a nap. És ezt te is meg fogod tapasztalni, mert hamarosan eltűnnek a viharfelhők, a napsugarak pedig a bőrödön fognak táncolni. Akkor végre felmelegedhetsz. Végre kitárhatod újra a szívedet és megbékélhetsz.

Nem baj, ha most szomorú vagy. Érezd át a fájdalmat, a szomorúságot, a csalódást. Dolgozd fel, nyugodtan. De kérlek, ne add fel önmagadat! Ne add fel az álmaidat! Remélem, hamarosan te is hinni fogsz önmagadban…

Olvasd el ezt is:

No Comments