10 jel, hogy *talán* félsz a szerelemtől

Szeretni a világ legfelemelőbb érzése – ugyanakkor a legfájdalmasabb is. Hiszen előfordulhat, hogy kitárod valakinek a szívedet, ő pedig összetöri. Így megértem, ha félsz a szerelemtől. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, pontosan ez a helyzet.

1. Eltolod az embereket. Csak egy bizonyos mértékig engeded be őket, viszont amikor úgy érzed, hogy túl közel kerültél hozzájuk, akkor inkább meghátrálsz. Elkezded keresni a hibáikat, hogy megindokolhasd magadnak, miért lököd el őket.

2. Mindig nemet mondasz a találkozókra. Ha mégis igennel felelsz, titkon abban reménykedsz, hogy ők mondják le.

3. Azt gondolod, hogy nem vagy szerethető. Meggyőzöd magadat arról, hogy lehetetlen kedvelni téged. Ha mégis megtörténik, azt hiszed, hogy csak egy rövid ideig tart, mert ha megismeri a hibáidat távozik.

4. Mindig van a tarsolyodban egy kifogás. Ha találkozol valakivel, aki potenciális jelölt lehet a Nagy Ő szerepére, azonnal belekötsz: túl sovány, túl magas, túl zöld a szeme stb. Ha mégsem találsz semmi kivetnivalót a külsejében, akkor is meg tudod győzni magadat arról, hogy valami baj van vele.

5. Távol tartod magadat az emberektől, így senki sem tud igazán megismerni. De semmi gond, hiszen így biztonságos. Amikor elsétálnak, akkor nem fog annyira fájni.

6. Mindig leinted a szívedet. Ha azt érzed, hogy megtaláltad a tökéletes társat, meggyőzöd őt, hogy valami baj van veled, vagy magadat, hogy vele van a baj. Nem számít, mit súg a szíved.

7. Olyan emberré válsz, aki nem te vagy. Azt mondod, hogy szeretsz valamit, közben nem, és fordítva: közlöd, hogy utálod, pedig nincs így. Fogalmad sincs, hogyan kellene kezelned a helyzeteket, ezért elveszted önmagadat.

8. Szívesen használsz online társkeresőket, így elbújhatsz a telefonod képernyője mögé. Nem kell kitenned a szívedet a kirakatba és ez így jó neked. Mert biztonságos.

9. Úgy teszel, mintha nem lennél sebezhető. Mintha erős és távolságtartó lennél, maga a „hűvös lány”, mert azt hiszed, nem tudna szeretni senki önmagadért. De tévedsz. Csak félsz kinyitni a szívedet. Mert, ha megteszed, bepillantást engedsz a valódi önmagadba és ez bonyolulttá tenné a dolgokat.

10. Rengeteg forgatókönyv van a fejedben. Félsz a szerelemtől, de mindig elképzeled, milyen lenne, ha… Elképzelsz beszélgetéseket, randevúkat, embereket és ezzel teljesen összezavarod az elmédet. Az életed sosem lesz olyan, mint amilyennek fejben megálmodod.

Olvasd el ezt is:

No Comments