Nem volt *igazi* kapcsolat, mégis összetört a szíved…

Van, akinek csak egy fejezet jut életed könyvében, másoknak viszont több. Tudom, nehéz beletörődni, de ő is csak egy átutazó volt néhány bekezdésben. Időt töltöttetek együtt, beleszerettél és most fáj az elengedés. De meg kell tenned, nincs mese!

Fogadd el a tényt, hogy nem fog megtörténni. Sosem lesztek együtt. Kényszerítsd magadat, ha szükséges, hogy hangosan is kimondd. Talán ez majd felgyorsítja, hogy túlléphess rajta, és boldog legyél valakivel, aki határozottan nem ő.

Neked is könnyebb, ha beletörődsz…

Nem lesztek együtt…

Nem úgy, ahogy te akarod, nem úgy, ahogy megálmodtad. Értesd meg magaddal, hogy bizonyos történetek nem végződnek happy enddel és ez most pont egy ilyen sztori.

Ezért töröld ki őt a mindennapi életedből, amennyire csak tudod – töröld az üzenetváltásokat, kövesd ki az összes közösségimédia-felületeden. Töröld inkább a számát is a telefonodból, így biztosan nem fogsz elcsábulni. Vagyis biztosítsd, hogy a lehető legkevesebb alkalommal kelljen találkoznod a nevével. Vagy a nem vagyok elég jó és a szomorúság érzésével.

Légy kegyetlen és szüntess be minden digitális kapcsolatot vele, pont, mint mikor a ruháidat szortírozod. Ami már nem jó, az megy a kukába!

Menj végig fejben minden terven, ami vele kapcsolatos és egyszerűen töröld. Dobd ki a közös házas, kertrendezgetős terveidet, a közös utazások reményét, az összebújos esték emlékét és mindent, ami vele kapcsolatos.

Nem baj, ha emlékszel rá, az már viszont annál inkább, ha még mindig reménykedsz. Engedd el ezeket a terveket vele. Különben minden alkalommal, amikor elkalandozol a közös jövő felé, olyan lesz, mintha forró tűzhelyhez nyúlnál. Fájdalmas.

Csak hagyd, hogy teljenek feletted a napok, a hetek, végül az évek. Jusson eszedbe, hogy ha nincs folyton a szemed előtt a mindennapokban vagy a közösségimédia-felületeiden, sokkal könnyebb továbblépni és folytatni az életet.

Úgyhogy tedd ezt: folytasd!

Lépj tovább, változtasd meg a telefonszámodat, dobd ki az összes ruhád és vegyél újakat, vezess be új szokásokat és hobbikat. Válj felnőtté! Önmagad teljesebb és boldogabb változatává – kis lépések és kis győzelmek által.

Kezdj el randizni emberekkel, akik jók hozzád és viszont fognak szeretni. Nincs időd! Ne pazarold olyanra, aki nem látja, milyen remek ember vagy. Hagyd abba a sóvárgást azután, aki nem akar viszont szeretni téged. Minél távolabb kerülsz tőle, annál hamarabb fogod észrevenni, hogy már nem gondolsz rá többé. Ez jelenti azt, hogy tényleg túlléptél rajta.

Lásd meg, hogy egy nap meg fog nősülni. Felnőttél, így a házasság már nem idegen dolog. Valójában pont abban a korban vagy, a húszas éveid közepén és végén, amikor majdnem mindennap jön egy nagy eljegyzési bejelentés a Facebookra. Egy nap az övét is meg fogod látni. Nézni fogod a képüket, olvasni fogod a jókívánságokat és talán te is hozzászólsz majd. Talán te is sok boldogságot kívánsz nekik.

Fogadd hát el, hogy a kapcsolatotoknak vége. Hogy a lehetséges életed vágyképe továbbra sem lesz több ennél. Érezd át a történetetek végét, mint amikor az utolsó szó után becsukod a könyvet.

Aztán mosolyogj.

Mert bár a kapcsolatotoknak vége van, az életednek még nincs. Lehet, hogy nincs rendben minden körülötted, de most jól vagy. Egyszerűen csak jól és ez bőven elég ebben a pillanatban.

Olvasd el ezt is:

No Comments