A csendes mérföldkövek is számítanak, még ha nem is látod őket

A könnyen nyomon követhető mérföldkövek, például a fizetésemelés, a fogyás vagy a gyűrű az ujjadon, nem az egyetlen sikerei az életednek. Vannak olyan változások, amelyek csendesen jönnek, észrevétlenül isszák bele magukat a mindennapjaidba, és el is felejted értékelni őket.

Meg kell ünnepelned a szem számára láthatatlan dolgokat is. Hogy több nap eltelt úgy, hogy mérgező emberekkel érintkeztél volna. Hogy több hete nem élsz már egy rossz szokásoddal. Hogy több hónapja is van annak, hogy sokkal kedvesebb vagy önmagaddal, mint a múltban voltál.

Meg kell ünnepelned a tényt, hogy az elmúlt néhány évben sokkal erősebb lettél. A szíved megújult. A személyiséged átalakult. Lehet, hogy nem látod az előrehaladást, mert nem annyira kézzel fogható, de az eredmények akkor is ott vannak.

Gondolkozz el egy pillanatra, milyen messzire jutottál. Nem a karrier vagy a szerelmi élet szempontjából, hanem élő, lélegző emberként. Az elmúlt néhány év során tudatosabb és érettebb lettél. Minden nap egyre jobb emberré válsz.

Ezek a csendes mérföldkövek…

Érdemes akkor is megünnepelni őket, ha egyedül teszed. Lehet, hogy nem tudsz velük dicsekedni a közösségi médiában, de mindez nem számít. Csak az, te hogyan érzed most magadat. Hogy mennyit tettél önmagadért. Hogy megláttad, az életed nem kudarc, hanem egy kaland.

Nem szabad abbahagynod a hibázást sem. Nem szabad összehasonlítani magadat másokkal, vagy korholni azért, mert valamit elrontottál. Büszke lehetsz önmagadra, mert messzebbre jutottál, mint gondoltad volna. És sokkal jobb ember vagy, mint hinnéd.

Ünnepeld meg azt is, hogy mindig megosztod az érzéseidet a szeretteiddel ahelyett, hogy elrejtenéd. Meg kell ünnepelni a magányt, azt, hogy megtanultad élvezni a saját társaságodat. Azt is, hogy ma reggel büszkén néztél tükörbe és nem ócsároltad magadat.

Ne feledkezz meg arról az apró sikerről sem, hogy ezt a napot is pesszimizmus nélkül csináltad végig. Hogy pozitív gondolatokkal telve kelsz és fekszel. Hogy értékeled önmagadat, hiszel a jövőben és tudod, hogy mindent meg tudsz teremteni, amire vágysz.

Ünnepeld meg ezeket a csendes mérföldköveket is, mert valójában sokkal fontosabb meglátni őket, mint eddig hitted.

Olvasd el ezt is:

No Comments