Ez történik, ha egy *mérgező kapcsolat* után megtalálod a szerelmet

Egy mérgező kapcsolatban sokszor észre sem veszed az érzelmi zsarolást és a verbális bántalmazást. Csak azt érzed, hogy nem minden tökéletes, viszont reménykedsz, hogy a dolgok jobbra fordulnak majd. De sosem fognak.

Nagy erő kell ahhoz, hogy kilépj egy ilyen kapcsolatból. Hogy elsétálj és vissza se nézz. Mert még így is hiányzik. Még így is visszatérnél hozzá a magányos estéken.

Aztán találkozol valakivel…

Valakivel, aki jó hozzád és szívből szeret. Ekkor fogsz rájönni, hogy a korábbi, mérgező kapcsolatod milyen negatív hatással is volt rád. De ez csak egy dolog, ezen kívül még tíz olyat tudok mondani, ami akkor történik, ha egy bántalmazó férfi után végre találkozol egy jóval is.

1. A legrosszabbra számítasz

Egy mérgező kapcsolat után nagyon nehezen fogsz bízni. Még magadban is. Nem hiszed el, hogy a jófiúk léteznek, mert túl hosszú ideig fogadtál el olyan embert, aki nem érdemelt meg, olyan tulajdonságokkal, amelyek nem tekinthetők normálisnak.

2. Túlgondolsz mindent

Ha valakit túl sokszor kaptál már hazugságon, egy idő után paranoiássá válsz. Nem gondolod, hogy az emberek lehetnek őszinték, vagy hogy tényleg azt gondolják, amit mondanak. Őrült feltételezésekkel élsz és kételkedsz a jó emberekben egyetlen rossz miatt.

3. Azt gondolod, ő túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

Ha találkozol egy férfival, aki minden szempontból tökéletes, azt gondolod: túl szép, hogy igaz legyen. Úgyis elveszíted. Úgyis hamarosan vége lesz. De minden nap egy újabb bizonyíték, hogy ő ugyanaz az ember, mint a megismerkedésetekkor volt. Nem hiteget, nem ver át, nem változik vadállattá.

4. Elutasítod őt

A múltban a mérgező partner elhitette veled, hogy nem érdemelsz boldogságot, nem érdemelheted a legjobbat. Ezért, amikor találkozol a nagy Ő-vel, egyszerűen eltolod magadtól. Félsz attól, hogy elveszíted, ezért inkább bele sem kezdenél. De aztán rájössz, hogy ez a srác más. Hiába tolnád el, ő mindig visszajön és sosem hagy el.

5. Harcokra számítasz

Folyamatos harcokra számítasz az új kapcsolatban, de nem ez történik. Rájössz, hogy egy normális partnerrel mindent meg lehet beszélni.

6. Túl sokszor kérsz majd bocsánatot

Túl sokszor mentegetőzöl és kérsz bocsánatot, ami meg fogja lepni őt. De aztán meglátja a szemedben a fájdalmat, amelyet valaki más okozott a múltban. Meglátja a szíveden ejtett károkat is, de ahelyett, hogy faggatna, folyamatosan biztosít majd arról, hogy minden rendben van.

7. Jobb neki nélküled…

Azt gondolod, hogy jobb neki nélküled, pedig az igazság az, hogy nemcsak ő tette még jobbá az életedet, hanem te is az övét. Tudom, hogy félsz szeretni. Tudom, hogy félsz közel engedni másokat. Viszont megérdemli, hogy a döntés az övé legyen, ne a tiéd. Ne te határozd meg, jobb vagy rosszabb neki nélküled.

8. Túl keményen próbálkozol

A múltban azt éreztették veled, hogy nem vagy elég jó. Ezért túl keményen kellett próbálkoznod. Be kellett bizonyítanod magadnak és neki is, hogy értékes vagy. Viszont az új kapcsolatodban nem lesz erre szükség. Ő sosem fogja azt éreztetni veled, hogy kevés vagy.

9. Meg fogsz bízni benne

Eljön az a pillanat, amikor elmondasz mindent neki. Elmondod, hogyan bántottak téged hosszú ideig, és hogyan tudtál erős maradni. Ezt értékelni fogja benned.

10. Végül megleled a valódi szerelmet

Elkezded felismerni, hogy a mérgező kapcsolatod oly távol volt a szerelemtől, mint egy óriási szakadék két pereme. Az igaz szerelem sosem bántalmazó és nem megalázó. Az igaz szerelem nem játszik a szíveddel, nem bántana meg sosem. Ő fogja ezt megmutatni neked. Mellette képes leszel gyógyulni.

No Comments