12 film, ami pont arra jó, hogy sírjunk egy kiadósat

Ki mondta, hogy a sírás egy filmen ciki? Inkább felszabadító érzés, hogy kiadod magadból a felgyülemlett érzelmeidet. Most olyan filmes listát hoztunk, amiből ha megnézel egy-egy filmet, akkor garantáltan itatni fogod te is az egereket.

Egy filmen bőgni még jót is tesz a lelkünknek. Ha még sosem próbáltad, akkor nézd meg valamelyik filmet (vagy akár az összeset) a listánkról és meglátod, hogy a fenti mondatok értelmet nyernek.

Szerelmünk lapjai

Allie (Rachel McAdams) a gazdag lány, tiniként beleszeret egy fiúba, Noah Calhounba (Ryan Gosling). A kapcsolatot ellenzik a lány szülei, és a szakítás elkerülhetetlen. Amikor behívják Noah-t katonai szolgálatba, és visszatér, akkor minden megváltozik közte és Allie között.

Csillagainkban a hiba

Két tizenéves rákkal küzdő tini találkozik egy rákbetegek támogatására létrejött csoportban. Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, de más dolgok foglalkoztatják őket, mint a kortársaikat. Hazel és Gus teljes életet akarnak élni, de ez nem egyszerű, mert a betegség ott ólálkodik körülöttük.

Marley és én

Egy pár Floridaba költözik, ahol megvásárolják első házukat. Nem sokkal később befogadnak egy kis Marley nevű kutyát, aki felforgatja az életüke rosszaságával. A kutyustól rengeteg lehet azonban tanulni, ám egy állat sem él örökké. Garantált a sírás a film végén!

Titanic

A 11 Oscar-díjat bezsebelő film az egyik legklasszikusabb a sírós filmek kategóriájában. A 17 éves Rose arisztokrataként él, ám a híres Titanicon találkozik Jackkel, aki egy szegény művész. A hajó később jéghegynek ütközik, ám a friss szerelmesek kitartanak a végsőkig egymás mellett.

12 év rabszolgaság

Egy szabad fekete embert elrabolnak és rabszolgaként adják el. Soloman (Chitwetel Ejiofor) életét követhetjük nyomon a következő 12 év alatt, ami sok megpróbáltatással van tele. A rosszindulatú ültetvényes, és a túlélésért vívott harcban jó pár könnycseppet elmorzsolhatunk.

Csillag születik

Jackson (Bradley Cooper) egy nagyon népszerű zenész, aki szerelmes lesz Allyba (Lady Gaga), aki egy feltörekvő énekesnő. A férfi bevezeti Allyt a színpadok világába, ahol közel kerülnek egymásra. Ám ahogy Ally egyre sikeresebb lesz, Jack egyre nehezebben viseli ezt. A fontos mondanivalók mellett a film zenéje is csodás, szóval ha még nem láttad, akkor azonnal nézd meg!

Itt írtunk a filmről:

Schindler listája

A többszörös Oscar-díjas film a II. világháború olyan részét mutatja be, ahol garantált a szívfacsarás. A filmben Oskar Schindler egy üzletember (Liam Neeson) aki azért érkezik Krakkóba, hogy pénzt keressen, miután csatlakozott a náci párthoz. A gyára tele van ingyen dolgozó zsidókkal, ám amikor megkezdődnek a deportálások a haláltáborba Schindler megpróbálja megakadályozni az ártatlan emberek elhurcolását.  

Túl a barátságon

Joe Aguirre állattenyésztő (Randy Quaid) 2 embert bérel fel, hogy gondoskodjanak a tanyájáról és juhairól.  Jack Twist (Jake Gyllenhaal) és Ennis Del Mar (Heath Ledger) a két cowboy a tanyán töltött idő alatt beleszeret egymásba, de évekig titokban kell tartaniuk viszonyukat, mivel az emberek nem fogadnák el őket.

UI: Szeretlek

Holly Kennedy (Hilary Swank) elveszíti élete szerelmét, Gerry-t (Gerard Butler), aki az agydaganatban meghalt. A nő a 30. születésnapján megtalálja azt a levélsorozatot, amit Gerry írt neki még a halála előtt. A levelek feladatokat tartalmaznak, ami segít Hollynak új életet kezdeni a férfi nélkül. Vigyázat! A film az első 10 percében már keresgélni kell a zsebkendőket, szóval lehet nálad, ha éppen nézed az UI: Szeretleket!

A mindenség elmélete

Ez a film Stephen Hawking (akit Eddie Redmayne alakít) fizikus történetét mutatja be, aki beleszeret egy kollégájába. Stephen később rájön, hogy van motoros idegrendszeri betegségben szenved és azt mondják az orvosok neki, hogy kevés ideje maradt. A szerelme azonban nem hagyja el, kettejük kitartása csodás dolgokat eredményez!

Blue Valentine

Ryan Gosling egy újabb különleges szerelmes filmben tűnik fel a listánkon. A Blue Valentin film egy kortárs párt ábrázol, meglepően emberi helyzetekben. A pár nehéz helyzetbe kerül, mivel Cindy (Michelle Williams) megváltozott, míg David (Ryan Gosling) ugyanaz maradt az első randijuk óta. Vajon meg tudják menteni a kapcsolatukat? Tényleg akarják?

My Girl – Az első szerelem

Vada sokat gondolkozik a halálon, hiszen édesapja temetkezési vállalkozóként dolgozik. A kislány (Anna Chlumksy) világa felfordul, miután apja egy új nőt ismer meg munkája során. Vada inkább szétválasztaná a párt, és ebbe a segítségére van legjobb barátja Thomas J. aki bele van bolondulva a lányba. Bár a film 1991-ben készült mégis annyira kortalan, és érzékeny alkotás, hogy bármikor érdemes megnézni.

Te milyen filmeket szoktál sírni? Kommentálj!

Ezeket láttad már?

No Comments