5 zseniális trükk, amellyel egy apró konyhát is hatalmassá tehetsz

Sokszor nem tudjuk megnövelni a rendelkezésünkre álló teret és bármennyire is szeretünk sütni-főzni, be kell érnünk egy kicsi konyhával. Szerencsére sokféle remek megoldás létezik, amellyel nem csak tárolóhelyet, de tágasabbnak tűnő teret is könnyedén kialakíthatunk.

Egy kisméretű konyhában a jól használhatóság elsődleges szempont. Ehhez nem csak a mukafolyamatokhoz szükséges eszközök és helyek precíz kialakítására kell törekednünk, de arra is, hogy elegendő és praktikus tárolóhelyeink legyenek. No, és még néhány lenyűgöző trükk, amellyel apró konyhából egycsapásra tágas teret varázsolhatsz:

Legyen minél több nyitott tároló:

Minden friss marad, ha ilyen nyitott ládaszerű szekrényben vagy akár egy könnyen odébb tolható zsúrkocsin tároljuk.

Engedjünk be annyi fényt, amennyit csak lehet:

Minél több fényt engedünk be, annál tágasabb hatást érhetünk el. Ha a konyhából egy kis spejz is nyílik, érdemes lehet akár az ajtaját üvegajtóra cserélni, mely által még több fényt juttatunk a konyhába.

Ami szellőssé teszi a teret:

Optikailag tágítja a teret, ha nem mennyezeti lámpát, hanem ilyen csupaszon lelógó villanykörtéket helyezünk el. Még szellősebbé és légiesebbé tehetjük a teret, ha a falra nem teszünk zárt konyhaszekrényeket.

A megoldás a részletekben rejlik:

A széles padlódeszkák tágasabb hatást keltenek, ugyanakkor elegáns hangulatot kölcsönöznek bármilyen stílusú térnek.

Tarts rendet a mosogató környékén.

A mosogató fölé felszerelt edényszárító segítségével az előkészítő terület mindig tiszta és rendezett lehet.

forrás

Nézd meg ezt is:

No Comments