14 dolog, amit megtanultam, miután elvágtam magam egy mérgező családtagtól (és már nem vagyok vele kapcsolatban)

Örüljünk ezeknek a tapasztalatoknak, mert általuk erősebbek és bölcsebbek leszünk.

Ez a döntés soha nem könnyű, és bőven lesznek bírálóid. Álljon most itt egy személyes lista arról, hogy nekem mit adott az, hogy kiléptem egy mérgező, családtagom köréből. Ezeket a dolgokat tanultam meg:

1.Senki nem bánhat úgy veled, mintha valami trágya lennél. Még azok sem, akik felneveltek.

2. Nem hagyhatod, hogy a bűntudat maga alá gyűrjön. Nem számít, mit tett veled az illető, nem számít, hogy mennyi gyűlölet gyűlt össze a szívedben, egy részed mindig szeretni fogja. Mindig azt kívánod, bárcsak máshogy történtek volna a dolgok. De ez nem jelenti azt, hogy rossz döntést hoztál.

3. Lehetséges, hogy bár szeretsz valakit, mégsem akarsz vele lenni.

4. Sokan nem fogják megérteni a döntésedet, és arra bíztatnak majd, hogy vedd fel velük a kapcsolatot. Azt mondják majd, hogy a család a legfontosabb dolog a világon. Te viszont emlékeztesd magadat, hogy fogalmuk sincs, mint mentél keresztül és nincs joguk pálcát törni feletted.

5. Te voltál az, aki úgy döntött, hogy befejezi ezt a kapcsolatot, de ők voltak az okai, hogy a kapcsolat tönkrement. Addig bántottak, amíg már nem volt más választásod.

6. A családtagjaidat nem tudod megváltoztatni. Nem vagy felelős a tetteikért sem. Amiért felelős vagy, azok a saját tetteid.

7. Néha pont azok az emberek bántanak a legjobban, akikek még a DNS-ük is ugyanaz. De nincs ezzel semmi baj, mert te létre tudod hozni a saját családodat. Egy jobb családot.

8. Nem érdemled meg, hogy bántsanak. Semmi rosszat nem tettél.

9. Amikor eltávolítasz egy embert a világodból, azzal egyidőben elindítasz egy láncreakciót. Ebben a folyamatban sok embert elveszítesz – azokat, akik a másik oldalt választják – és ezt meg kell tanulnod elfogadni.

10. Nem önző dolog azt tenni, ami neked a legjobb.

11. Abszolút megengedett, hogy kizárd az életedből a mérgező embereket, még akkor is, ha hosszú évekre nyúlik vissza a közös történetetek. Még akkor is, ha ők a családod. Még akkor is, ha az évek során sok mindent tettek érted. Nem kell magad mellett tartanod őket, ha bántanak és fájdalmat okoznak.

12. Ha egy családtagot kizársz az életedből az nem jelenti azt, hogy rossz ember vagy. Azt jelenti, hogy öntudatos vagy. Ez pedig elég erőssé tesz ahhoz, hogy helyesen cselekedj.

13. A családtagok nem kaptak felhatalmazást, hogy rosszul bánjanak veled.

14. Vannak napok, amikor hiányoznak és nagy a kísértés, hogy újra felvedd velük a kapcsolatot, de emlékeztesd magad arra, hogy jobb neked nélkülük.

Fontos, hogy tudd, van segítség! Ha bántalmaznak, vagy kicsúszott a lábad alól a talaj kérj segítséget a NANE Egyesület segelyvonalán keresztül: 06-80-505-101

Olvasd el ezt is:


No Comments