21 őszinte igazság, amelyet nyugodtan beismerhetsz

Rendben van, ha néha rosszul érzed magadat. Az is, ha nem tudod, mit akarsz kezdeni a jövőddel. Beismerheted a félelmeidet és a kudarcait. Magadnak és másoknak egyaránt. Bármikor megteheted.

1. „Elvesztem.”

Ez az állapot lehetővé teszi, hogy láthasd azokat a helyeket is, amelyekről sosem hitted, hogy léteznek, és megtapasztalhasd azokat a pillanatokat, amelyekről sosem gondoltad, hogy lehetséges. A kitérők és az ismeretlen vizek lehetővé teszik számodra, hogy felfedezd, milyen hibákat követtél el és hogyan tudsz rajtuk változtatni.

2. „Nem tudom, hogyan fog alakulni az életem hátralévő része.”

Hello, ismeretlen! Hagyd, hogy az élet meglepjen! Vetkőzd le a nyomást, hiszen a sors bármikor dönthet úgy, hogy szembeállít életed legnagyobb lehetőségével. Csak bízz!

3. „Elakadtam.”

Néha előfordul, hogy minden mozdulatlan körülötted. Minden ugyanúgy történik, nincs változás, nincs mozgás. Ne félj! Hamarosan eljön majd a te időd is, és tudni fogod, merre tartasz.

4. „Képtelen vagyok folyton erős lenni.”

Öleld át a gyenge oldaladat, drágám! Nem lehetsz állandóan erős. Ez egyszerűen lehetetlen. Lesznek olyan pillanatok, amikor megbotlasz vagy visszaesel, de ne feledd: ez az élet része. Minden akadályból tanulhatsz!

5. „Néha szükségem van valakire, aki azt mondja: minden rendben lesz.”

És ezzel nincs is semmi gond. Néha szükségünk van valakire, aki elmondja, hogy minden nehézségen át fogunk jutni. Ezt persze a szívünk mélyén mi is tudjuk, mégis kell a megerősítés, ami arra ösztönöz, hogy tovább próbálkozzunk.

6. „Vannak éjszakák, amikor álomba sírom magamat.”

A sírás a felszabadulás egyik formája. Jó, ha a felgyülemlett fájdalom és csalódás egyszerűen csak kifolyik belőled. Tartozol magadnak annyival, hogy elengedd ezeket.

7. „Rossz döntéseket hozok.”

Mint mindannyian. Hiszen emberek vagyunk. A lényeg, hogy megpróbáltuk. Bár időnként kudarcot vallunk, de akkor is megpróbáltuk.

8. „Néha besokallok.”

Megesik, hogy elvesztjük a csatákat, elszalasztjuk a lehetőségeket és összezavarodunk. Ez az az időszak, amikor még azért is meg kell erőltetnünk magunkat, hogy kikeljünk az ágyból. De megtesszük. És megyünk tovább.

9. „Utálom a munkámat.”

Munkát váltani egyeseknek könnyebben, másoknak nehezebben megy. Lehet, hogy te az utóbbiak csoportjába tartozol. De nyugi! Talán nem ma, nem holnap, de idővel leszel elég bátor a saját javadra dönteni.

10. „Néha kell a szünet.”

Pihenhetsz. Megengedheted magadnak. Ezt soha ne felejtsd el!

11. „Nem tehetek mindenki kedvére.”

Nem baj. Senki sem tudja megtenni. Nem azért vagy itt, hogy folyton mások kedvére tegyél. Cselekedj magad miatt!

12. „Nem akarom, hogy a barátom legyél.”

Időnként több kárt okoz magunk mellett tartani az embereket, mint elengedni őket. Rendben van, ha magad mögött hagynál bizonyos barátságokat és főleg mérgező embereket. Növekedj inkább! Építs új kapcsolatokat!

13. „Néha én is küzdök az élettel…”

Küzdelem nélkül sosem leszel az az ember, akinek lenned kell. A küzdelmek feltárják az erősségeinket.

14. „Nem vagyok mindig bátor.”

Semmi baj! Leveheted a maszkot, amelyet a mindennapokban viselsz. Lehetsz őszinte és beismerheted, hogy néha félsz. Mindenki fél valamitől.

15. „Változást szeretnék.”

Akkor változtass! A változás jó. A változás valami hatalmasat tartogathat a számodra.

16. „Üresnek érzem magamat.”

Nem vagy egyedül ezzel. Hiszen az énünk egy részét azoknak adjuk, akiket valaha szerettünk. És még, ha üresnek is érzed magadat, tudd, hogy nem vagy az.

17. „Nem…”

Ez egy egyszerű és rövid szó, mégis sokkal nehezebb kimondani, mint az igent. Miért? Mert félünk. Félünk a reakcióktól, félünk a választól, félünk, hogy megromlik a kapcsolat stb. Pedig nem kellene. Bátran mondj nemet, ha úgy érzed!

18. „Nem mindig vagyok boldog.”

A szomorúság fontos szerepet játszik az életünkben. Nincs boldogság szomorúság nélkül. A boldog napokat nehéz felismerni, ha nem tudjuk, milyenek a szomorú napok.

19. „Szeretlek.”

A szeretet beismerése szintén félelmetes, ugyanakkor benne van a szépség. Az, hogy szeretsz valakit, nem feltétlenül jelenti, hogy sebezhető vagy. Szeretni egyenlő a bátorsággal.

20. „Nem szeretlek.”

Mondd meg neki. Tedd meg most. Ne hagyd, hogy hamis álmokba ringassa magát.

21. „Gyönyörű vagyok. Elég jó vagyok. Érdemes vagyok.”

Ismerd el, mert te tényleg ilyen vagy! Soha ne gondolj magadra másképp, és ne hagyd, hogy bárki más megkérdőjelezze ezt!

Olvasd el ezt is:

No Comments